Farmàcia de Guàrdia, més enllà d’una sèrie mítica

Encara hi ha molta gent que recorda la mítica serie Farmacia de Guardia d’Antena 3.  Curiosament, quan va aparèixer aquesta sèrie, en aquest petit país encara no es veia Antena 3 ni Tele 5. Però tothom recorda algun capítol de les extraordinàries aventures de la farmacèutica Lourdes Cano (Conchi Cuetos) a la sèrie. Per experiència puc dir que no són res comparat amb el dia a dia. Sense dubte, la realitat supera la ficció.

En aquest país tan petit, tenim més d’una cinquantena de farmàcies. Però no en tenim cap que obri les 24 hores els 365 dies a l’any (Ni al Pas). Per tant les farmàcies fan guàrdies de forma rotativa, fins i tot, es diferencien en diürnes i nocturnes.  Amb Internet podem consultar fàcilment molts llocs la farmàcia que està de guàrdia i la seva ubicació, encara que el més pràctic, consultar-la a la porta de la farmàcia més propera, que segur que n’hi ha. Reconec que aquí no ens guiem pels noms dels carrers, jo recomanaria que les indicacions de les ubicacions fossin, per exemple, la farmàcia que està al costat de l’Escale o del Pyri.

Tinc una recomanació dirigida a les farmàcies del país, per no despistar a la gent que busca la farmàcia de guàrdia i estalviar en llum. Si la farmàcia no està de guàrdia, podia apagar la creu, total ningú no anirà a comprar. Una altra recomanació sobre les creus, si us plau poseu-les en hora. No se si us heu fixat, però no quadren les temperatures de les creus de dos farmàcies que estan enganxades. (Algú ho havia de dir!)

Crec que la gent oblida una dada molt important de les farmàcies de guàrdia. Aquestes farmàcies no estan obertes per que sigui més rendible pel negoci fer guàrdia o per que els agradi treballar de nit i de dia, sinó per què són un servei D’URGÈNCIA, és a dir, que a partir de les 12 de la nit, només es dispensen productes amb recepta. Es veu que també és urgent dispensar bolquers, compreses, llets pels nadons o xiclets.

Crec que els que hem fet guàrdies, hem viscut moments més inquietants que, fins i tot, en Mulder i Scully (Expedient X). Un exemple surrealista, és sense dubte que et vinguin a les 6 de la matinada a demanar sacarina pel cafè. Els farmacèutics, com es podia veure a la serie d’Antena 3, som humans (encara que no ho cregueu, fins i tot, ens posem malalts).