Falsificació del medicament Norditropin

L’Agence nationale de sécurité du medicament et des produits de santé (ANSM) de França ha informat que el laboratori Novo Nordisk ha posat en el seu coneixement la presència en el mercat francès de productes falsificats presentats com si fossin el medicament Norditropin (hormona del creixement) solució injectable en ploma precarregada.

Les investigacions han posat de manifest que el producte és en realitat una ploma injectora d’insulina Novorapid Flex Pen i que en la seva composició no conté hormona del creixement sinó insulina aspartat diluïda.

Segons la informació de l’ANSM, aquest producte es distribueix fora del canal farmacèutic, a través d’internet i en centres esportius, amb la finalitat de guanyar massa muscular.

Cal recordar que l’hormona del creixement no està indicada per a l’augment de massa muscular. A més, aquest producte falsificat conté en realitat insulina i l’administració d’insulina a persones no diabètiques pot comportar riscs per a la salut, principalment l’aparició d’hipoglicèmia.

Aquest cas posa de manifest els riscs que comporta l’adquisició de medicaments fora del canal farmacèutic.

No es té coneixement que aquest producte s’estigui venent a Andorra.