Facilitar el pas dels serveis d’emergències

Ambulància en una ciutat
Ambulància en una ciutat (Adam Borkowski a Pexels)

Els vehicles d’assistència prioritària es troben sovint amb vehicles que obstaculitzen la seva feina, això els fa perdre un temps vital. Per aquests casos els seria molt útil fer ús dels passadissos d’emergència, però no tots els conductors saben en què consisteixen.

Un passadís d’emergència es forma en desplaçar-se cap a l’esquerra els vehicles del carril esquerre i a la dreta la resta dels vehicles. En autopistes, autovies i la resta de vies amb separació física per a cada sentit, s’actua així:

• Vies de dos carrils: els cotxes que circulin pel carril de l’esquerra han d’apartar-se tot el que puguin a l’esquerra; els del carril de la dreta s’han de traslladar el màxim possible cap a la dreta, utilitzant el voral en cas necessari.

• Vies de tres carrils: els cotxes del carril esquerre s’han de desplaçar el màxim a l’esquerra, i la resta dels vehicles han d’anar cap a la dreta, envaint el voral si cal.

Si tots els conductors actuen de manera coordinada, es redueix el temps que l’ambulància, la policia o els bombers utilitzen per arribar i traslladar els accidentats.

Per Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES