Facebook contra la corrupció

Les  xarxes socials són, a més d’un lloc en el qual posar les nostres fotografies de l’estiu, un arma per combatre la corrupció dels països. Així ho demostra un estudi dut a terme per la Universitat Politècnica de Virgínia als Estats Units.

Segons l’informe elaborat pels investigadors, com més gran és la penetració de Facebook en un país menor és el grau de corrupció que hi ha. Es tracta a més, d’una eina imprescindible per als activistes que lluiten per la llibertat d’expressió en països com la Xina o Rússia.

L’estudi ha estat publicat per la revista “Information Economics and Policy” i va sorgir a partir del 2012 inspirat per les Primaveres àrabs. Va ser llavors que es va començar a parlar dels internautes com a revolucionaris.

Els investigadors van començar a estudiar des d’aquell moment la relació entre la penetració de Facebook i els nivells de corrupció de cada país. D’aquesta manera van arribar a la conclusió que les xarxes socials s’han convertit en una mena de “cinquè poder”. És des d’aquesta plataforma que es fa més senzill denunciar algunes pràctiques de corrupció, fins i tot més que des de la pròpia premsa que sovint pot estar alineada amb els governs corruptes.

A més, l’estudi afegeix que Facebook és una eina molt efectiva per convocar manifestacions contra governs corruptes. Per tant com més gran implantació de la xarxa social, més gran serà el poder mobilitzador de les xarxes socials.

Per Tecnonews / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES