Exposició sobre la flora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

expo-natura-cadiEl Centre d’Interpretació de Flora del Parc Natural del Cadí-Moixeró, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, acollirà una exposició sobre la flora més representativa d’aquest espai natural protegit.

Sota el títol ‘Singularitats de la Flora del Parc Natural del Cadí-Moixeró’, aquesta exposició, realitzada per l’Ajuntament de Tuixent amb la col·laboració de tècnics del parc natural, pretén apropar als visitants una visió curiosa i engrescadora sobre les plantes que habiten en aquest espai protegit. La mostra romandrà oberta al públic durant els dies de Setmana Santa (del 17 al 21 d’abril). Durant els mesos de maig a juliol es podrà visitar en grup amb cita prèvia a través de l’Ajuntament de Tuixent i el Museu de les Trementinaires.

A l’exposició es parla de la importància dels parcs en la preservació de la biodiversitat botànica de Catalunya, de l’evolució de la flora al llarg de les eres geològiques, de la importància que tenen per a la vida, de com es protegeixen dels herbívors, i de la forma en què es defensen o s’aprofiten dels animals per escampar les seves llavors. També s’hi poden trobar referències sobre els usos que es fa de les plantes medicinals i el perill de les verinoses, d’estratègies de supervivència i de nombroses curiositats del món de les plantes.

El visitant trobarà nombrosos elements amb els quals podrà interactuar, cosa que fa que la mostra sigui molt adequada per visitar amb els més menuts. Una reproducció d’una tartera i d’un prat d’alta muntanya clouen l’exposició, que ha estat pensada per donar una visió completa, detallada i alhora diferent del món vegetal. Cada plafó disposa d’un codi QR per facilitar l’ampliació de les informacions que es mostren en cada un d’ells.

El Centre d’Interpretació de la Flora del Parc Natural del Cadí-Moixeró disposa d’una sala per projectar audiovisuals i fer-hi tallers relacionats amb les plantes, i d’un petit centre de documentació especialitzat en flora. El centre obrirà les portes aquesta propera Setmana Santa i a partir de l’estiu en col·laboració amb el Museu de les Trementinaires.

L’oferta sobre flora de les valls de Tuixent i La Vansa es complementa amb un itinerari naturalístic que s’inicia al pont del Regatell, un jardí botànic a tocar del centre d’interpretació i un Arborètum al costat de l’àrea recreativa dels Planells del Sastró.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.