Aquest divendres s’ha inaugurat a Tuixent el nou centre d’interpretació sobre la flora del Parc Natural del Cadí Moixeró, que compta amb una exposició permanent. Per donar a coneìxer més la vall de la fauna i Tuixent. Donar contingut a un edifici que no s’havia omplert. Xerrades puntuals, exposicions i tallers temporals i ara. Setmana Santa ja es podrà visitar. Punt d’atracció important. Compleemtnar apartat botànic i donar a conèixer valors el parc natural.

Primera fase, construcció d’un edifici antiga casa forestal integrat al paisatge. La segona fase era aconseguir suport per donar-li contingut. Exposició permanent. Flora Cadí Moixeró. Aula multiús.

Exposició 70-80 metres quadrats. Realitzada per aljuntament de Tuixén. A dins edifici del parc amb subvenció UE i Parc. 40.000 euros. Mostrar als turistes, escolars. Ha quedat molt bé. Anirà conjuntament amb el Museu de les Trementinaries. Recorregut des del Parc plantes amenaçades, curiositats, “Singularitats de la flora del Parc del Cadí Moixeró’.

Jorandes de portes obertes Setamna Santa, dijous, divendres i dissabte, diumenge. 11 a 1 i de 5 a 7. Edifici obert. Visites guiades 24 de maig.

Complement de les Trementinaries que donen potència a aquestes valls i plantes medicionals i herbres remeireres. Jardí botànic annex i un itinerari de natura i un arborètum. Tot a l’entorn de la població que pot fer que una família o visitants que vulguin conèixer plantes i com s’han aprofitat ho coneguin.

L’edifici és d’una sola planta, integrat en l’entorn i amb sistemes d’eficiència energètica. Compta amb un espai per a rebre els visitants, una sala de documentació, una sala d’exposicions permanent i una altra per a exposicions temporals, una sala polivalent i serveis.

El nou centre d’interpretació sobre la flora del Cadí-Moixeró és un espai més de la xarxa del parc natural, juntament amb el de Bagà, el de Fauna Forestal a Ca les Monges de Bellver de Cerdanya i el dels Rius a Martinet de Cerdanya. En el futur es preveu també un C.I. sobre Fauna extingida i recuperada a Sant Joan de l’Avellanet de Bagà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada