Exposició sobre Alemanya a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu

Fins el 30 de gener es pot visitar a les instal·lacions de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell una exposició dedicada a Alemanya que ha estat elaborada conjuntament amb l’Oficina Jove de l’Alt Urgell a través de la jove alemanya que ha realitzat el seu projecte de voluntariat europeu, Samyra Hachmann, a la nostra ciutat.

Al respecte, el Servei de Voluntariat Europeu, que lidera l’Oficina Jove com a entitat d’acollida de voluntaris europeus, promou projectes de tipus cultural en que s’emmarca aquesta exposició, entre d’altres.

Aquesta mostra recull a través de diversos fotomuntatges grans ciutats i edificis d’aquest país, així com una mica de vocabulari, costums, els seus personatges històrics (Albert Einstein), artistes (Mann, Goethe, etc.) i esportistes (Steffi Graf o Boris Becker), així com fets transcendentals per la història alemanya com la caiguda del mur de Berlín, entre d’altres. L’exposició també remarca la importància que té en aquest país l’ús de les energies renovables i la qualitat de vida dels seus habitants.

L’exposició explica com s’estructura Alemanya (lands) i el nombre d’habitants, així com la seva geografia. També quins són els seus menjars més típics, entre d’altres singularitats que presenta aquest país.

La mostra també va acompanyada d’un seguit de llibres en català, castellà i alemany sobre els autors més importants de la llengua de Goethe, així com de directors de cinema i músics de diferents èpoques. També es fa referència a les commemoracions que enguany es fan de Bach, Wagner i Jacob Grimm.

El visitant a la mostra també hi trobarà novel·les alemanyes tant per adults com per a joves, així com llibres d’història alemanya i guies de viatge. A més a més, hi ha llibres dedicats a la filmografia i als directors alemanys com Haneke, nominat enguany als premis Oscar.

TOTES LES NOTÍCIES