Exposició “ObjecteXX: Clàssics Quotidians”

Alguns objectes quotidians s’han convertit en peces essencials del nostre dia a dia, perquè ens han ajudat davant problemes concrets, gràcies al seu disseny simple però brillant. Sovint són objectes dissenyats per ser produïts en sèrie, que constitueixen un element indispensable de la nostra vida diària. Un clàssic quotidià: un estri amb un disseny original que no ha variat massa malgrat el pas del temps.

Durant el segle XX es va crear multitud d’invents que van contribuir, amb més o menys intensitat, a la transformació i al progrés de la humanitat, i aquest és el cas dels objectes que presenta l’exposició ObjecteXX: Clàssics Quotidians.

Així doncs, com la cremallera o el velcro van representar un canvi radical en la indumentària, el bric i la llauna de conserves van transformar la indústria alimentària, i la bombeta va canviar la idea de viure segons la llum solar. Cadascuna de les històries que envolten aquests objectes expliquen també un context cultural i industrial de la societat contemporània. Com a productes industrials, resumeixen els principis de la modernitat: economia de materials, funcionalitat i durabilitat.

Ubicació: Plaça del Poble i Centre de Congressos d’Andorra la Vella

Dates: Del 27 de novembre del 2014 fins al 7 de gener del 2015.

Inauguració: Dijous 27 de novembre a les 19.00 hores

Organitza:

Amics del Disseny Principat d’Andorra 

Patrocini i col·laboració del Comú d’Andorra la Vella