Exposició de Míriam Martínez a la sala ‘la Cuina’ de la Seu d’Urgell  

Aquest divendres 1 de setembre a les vuit divendres s’inaugurarà l’exposició ‘Evolució’ de la urgellenca Míriam Martínez. Aquesta mostra tancarà el 6è Cicle d’Art Contemporani de la sala ‘la Cuina’ de la Seu d’Urgell, la qual es podrà visitar fins el 29 de setembre.

‘Evolució’ és un recull de nou anys de creació de Míriam Martínez que ha anat practicant vàries tècniques pictòriques, d’estampació, fotogràfiques, dibuix i escultura. Amb paraules de la mateixa artista “tot un ventall de tècniques que han estat un pilar fonamental per a poder crear un estat constant de creació i fabricació”.

La mostra de Míriam Martínez presenta “nou anys de dedicació, passió i amor”. Gairebé una dècada d’obres que com explica l’artista “han estat influenciades pel moment, així que aquest exposició vol mostrar tots els processos de la creació artística, el poder de l’entorn, les circumstàncies, vol mostrar l’aprenentatge, la constància, la creativitat, l’ambient la por, la valentia, la realitat, la ficció i, el més important, la interpretació”.

L’artista

Míriam Martínez Méndez, nascuda a la Seu d’Urgell el setembre del 1991, va estudiar el batxillerat artístic. Un cop acabat, el seu objectiu era la creació artística en totes les seves formes. Per això va començar a estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona, quatre anys aprenent, visualitzant i creant. Allà va voler cursar la majoria d’assignatures optatives possibles, centrant especial atenció a l’escultura, a la serigrafia i a tècniques pictòriques experimentals. Tal i com afirma l’artista “tot això em va ajudar a conèixer molt més que vàries tècniques artístiques i em van ensenyar a crear per compartir”.

Un cop finalitzats els estudis es va dedicar a pintar i a intentar trobar feina. “Els artistes de la Seu em van donar l’oportunitat de formar part de les seves iniciatives i em vaig incorporar a les fires i exposicions col·lectives que es fan anualment”.

Per altra banda, Míriam Martínez ha anat organitzant mostres d’art amb diversos artistes a Rubió del Cantó, on està actualment treballant. “La idea és crear enllaços perquè la majoria dels artistes de la zona puguin tenir la llibertat d’exposar les seves obres i de conèixer altres artistes i així formar un teixit d’artistes sòlid, que hi hagi més moviment artístic, més exposicions i comercialitzacions d’art de km 0”, remarca l’artista urgellenca.

6è Cicle d’Art Contemporani de ‘la Cuina’

Recordem que l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha organitzat per sisè any consecutiu una nova temporada d’art contemporani que ha constat  d’un total de 3 instal·lacions artístiques ben diferents.

Aquest sisè Cicle d’Art Contemporani a la Cuina ha apropat els urgellencs i visitants els treballs de tres artistes apassionats. Eva Salas reflexionant sobre els mites femenins de diferents cultures, Alfons Valdés interpretant l’origen del llenguatge i Míriam Martínez compilant les seves experiències en nou anys de creativitat avocada sense estolador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.