abracadabraLa Biblioteca Sant Agustí de la seu d’Urgell acull fins el 15 de novembre l’exposició ‘Abracadabra pota de cabra!’ dedicada a llibres màgics o com els llibres ens transporten a altres móns.

L’exposició, emmarcada dins de les Setmanes del Llibre Infantil i Juvenil de les Terres de Lleida, ens explica a través del llibre com fer-se bruixa, bruixot o druida, com fer pocions màgiques i receptes fastigoses, com allunyar les bruixes i personatges que han sofert tota mena d’encanteris: s’han convertit en granota, o gripau, han dormit cent anys, van pujar en una carbassa transformada en cotxe, ogres convertits en ratolins, molinets que no paren de moldre sal, etc.

L’exposició està ambientada amb tota mena d’objectes. Així els visitants hi podran trobar una olla per coure les pocions amb una cullera enorme per remenar, una vareta màgica, una escombra, un barret de mag amb el conill que surt de dins en un truc i un barret de bruixa, un llapis pe dibuixar portes per poder anar a altres móns, serps, ratolins, aranyes, llangardaixos, timó, romaní i sàlvia per fer les pocions, una poció per a què no surtin berrugues, un mirall màgic, sal i una ferradura per espantar les bruixes, entre d’altres objectes dedicats a la màgia.

Visita de 600 escolars urgellencs

Per l’exposició ‘Abracadabra pota de cabra!’ hi passaran prop de 600 alumnes urgellencs, en 33 visites diferents, provinents de les escoles de la ciutat (Pau Claris, La Valira i Albert Vives), així com nens i nenes de les llars d’infants Els Minairons de la Seu i de la de Montferrer.

Aquestes visites pretenen promocionar la lectura, és a dir, animar als nens a que llegeixin els llibres que hi trobaran exposats.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada