llibre-comunicoL’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell organitza una exposició sobre la col·lecció de llibres de primera comunió de Merche Moliné. Es tracta d’una exclusiva selecció d’entre 118 llibres publicats entre 1851 i 1972 a ciutats com Barcelona, Mèxic, Milà, París, Turnhout (Bèlgica), Winterberg (Alemanya) o Vimperk (Txecoslovàquia). La col·lecció destaca per l’exquisida qualitat de la factura de les portades realitzades amb materials com nacre, vori o pell així com per les delicades il·lustracions interiors.

Es tracta d’una col·llecció molt completa que permet apropar al visitant a la història de la celebració de la primera comunió. Amb aquest objectiu, la mostra documental serà acompanyada per una presentació d’imatges de primera comunió de nens i nenes de la Seu d’Urgell al llarg del segle XX.

La inauguració de l’exposició es portarà a terme aquest dijous 19 de desembre a les 20 hores i anirà a càrrec de mossèn Ramon Porredón Escolies amb una xerrada sobre la significació històrica i l’evolució dels llibres de primera comunió en el context dels exemplars exposats, i de Merche Moliné, titular de la col·lecció.

L’exposició es podrà visitar des del 19 de desembre de 2013 al 31 de gener de 2014 de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 15.30 a 18 hores.

Foto: Novísimo Diamante Divino, que contiene la Santa Misa, meditaciones para la Confesión y Comunión, la Semana Santa, etc. Winterberg (Alemanya), 1906.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada