sergi-masA partir del 30 de gener i fins al 28 de març el Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) acull l’exposició “Antologia Sergi Mas 1995-2015”. L’exposició constitueix un recorregut per l’obra més destacada de Sergi Mas entre 1995 i l’actualitat, la major part correspon a la seva producció artística més recent i molts dels treballs presentats són totalment inèdits.

Aquesta exposició ofereix una mostra de les diferents tècniques dominades per l’artista: escultura, pintura, gravat, ceràmica… Aquesta polifacètica diversitat en l’execució segueix, en canvi, un eix comú en la temàtica, que està basada en les arrels populars de l’art. En les seves creacions l’artista deixa lliure a la imaginació per a portar a terme una reinterpretació onírica del llegendari andorrà.

Sergi Mas és un gran recopilador de llegendes, relats i anècdotes, algunes de les quals ha publicat als seus llibres, i és sobretot un gran narrador; en els seves obres abandona la paraula o la ploma per utilitzar el grafisme com forma de narració; però no és limita a trametre el relat tal com li va arribar: agafa una història de l’imaginari popular i en treu partit interpretant-la de forma personal, modificant-ne el contingut o imaginant-ne el final en el que denomina “modificar el folklore”. 

Sergi Mas, artesà de les Belles Arts

Sergi Mas va nàixer al barri del Raval de Barcelona l’any 1930, és fill de família d’artesans i arriba a Andorra l’any 1957 i es nacionalitza andorrà l’any 1996. De sempre mostra interès per la cultura popular, el patrimoni immaterial (tradicions llegendes, contes, fàbules moralitzants….) en resum l’imaginari popular. Producte d’aquest interès l’editorial Andorra li proposa editar i reeditar “Casigalls”un conjunt de narracions i llegendes.

Ell es defineix com un artesà de les Belles Arts, té un gran coneixement de l’artesanat, especialment en relació amb els mobles (autor del llibre el moble andorrà)i és escultor, ceramista, il·lustrador, gravador, dibuixant, ex-librista (marques de propietat que es posa en un llibre), ocasional escriptor …. té un amplíssim registre expressiu, moltes obres i un llarg currículum d’exposicions, individuals i col·lectives, a galeries i en sales gestionades per administracions públiques.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada