Foto: SFG (arxiu)

El ministre de Finances, Jordi Cinca, i la secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Clàudia Cornella, han explicat les reformes portades a terme pel sistema financer i bancari andorrà en els darrers anys per adaptar el seu marc normatiu, legislatiu i fiscal als estàndards internacionals més exigents en matèria de transparència, cooperació i fiscalitat internacional. Cinca i Cornella, acompanyats per l’ambaixadora d’Andorra als Estats Units, Elisenda Vives, s’han pogut trobar a Washgington, amb representants de l’oficina d’Afers Internacionals de la Comissió de Mercats i Valors dels Estats Units (SEC) així com amb responsables de Departament del Tresor americà.

Durant les reunions Cinca ha relatat els esforços fets pel conjunt d’Andorra per posar en pràctica aquest nou model fiscal que ha permès continuar reforçant la plaça financera andorrana. En aquest sentit, el ministre i la secretària d’Estat han afegit que el compromís d’estandardització i homologació no és únicament del Govern, i que totes les lleis implementades en aquest àmbit han estat votades per unanimitat pel Consell General.

Durant les trobades de treball s’han pogut avaluar els processos i el nivell d’intercanvi d’informació existents, el dia d’avui, entre Andorra i els Estats Units (IRS). Tant els representants d’Andorra com les autoritats financeres nord-americanes han celebrat el grau de satisfacció entre els dos territoris en l’àmbit de cooperació en aquesta matèria.

Cinca i Cornella Andorra han volgut fer palès que aquest nou model econòmic i financer possibilita la via del creixement i que la implementació d’aquest marc té continuïtat amb la firma d’un acord amb la Unió Europea que permeti accedir al mercat interior europeu.

L’agenda del ministre i la secretària d’Estat amb les principals institucions financeres noradmericanes s’allargarà fins a demà dimecres, quan es traslladaran a Nova York per a assitir a la Primera Conferència Mundial de la Plataforma de Col·laboració sobre Tributació, Fiscalitat i Objectius de Desenvolupament Sostenible, organitzada per les Nacions Unides, l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), el Fons Monetari Internacional i el Banc Mundial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada