marc-rossellEl Centre de Congressos d’Andorra la Vella acollirà els propers dies 1 i 2 d’octubre la 16a reunió dels tallers del Consell d’Europa per a l’aplicació del Conveni europeu del paisatge. L’esdeveniment compta amb 185 participants de 35 països diferents, entre experts, autoritats i tècnics de les administracions i associacions de l’àmbit del paisatge que es concentraran al Principat durant tres dies.

Les jornades són un fòrum d’intercanvi d’experiències entre experts de diversos països en relació a l’aplicació del Conveni europeu del paisatge, tant a nivell local com regional o estatal. El Consell d’Europa organitza regularment aquestes reunions per aprofundir sobre temes del paisatge. En cada ocasió es fa amb la col·laboració d’un estat part del Conveni i per al país que acull la reunió és l’ocasió de presentar i destacar les seves experiències en l’aplicació del Conveni.

En aquest marc, el primer dels tallers, el dia 1 d’octubre, se centrarà en l’experiència d’Andorra, i comptarà amb diverses ponències sobre les accions de l’estratègia nacional del paisatge, així com les relacions transfrontereres a Andorra i l’experiència del paisatge fronterer del Pas de la Casa.

Durant els diferents tallers que se celebraran també es tractaran les experiències de cooperació transfronterera al voltant del paisatge i s’exposaran diverses iniciatives que s’han desenvolupat als països membres.

La cooperació transfronterera serà l’eix central de les dues jornades, ja que és un dels propòsits del Conveni europeu, que exposa aquest objectiu per tenir-lo en compte en les polítiques internacionals. Tal com ha recordat el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, Andorra és un país de fronteres properes on la cooperació transfronterera és rellevant en molts àmbits, i per això aquesta temàtica té un especial interès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada