Experiència de pintura col·lectiva a la Seu d’Urgell

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la seu d’Urgell ha llençat una proposta a la ciutadania urgellenca de participar en una experiència de pintura col·lectiva que s’exposarà durant el pròxim mes de maig a la sala d’art ‘la Cuina’.

La proposta pictòrica s’adreça a tothom, ja que no cal ser pintor ni artista. A més, no suposa cap cost econòmic per als participants. Aquesta experiència no és cap competició sinó un joc on només caldrà dedicar-hi una hora en una sola sessió.

Davant aquesta nova proposta cultural, el regidor de Cultura del Consistori urgellenc, Jordi Martín, ha explicat que “l’activitat, oberta a la participació, està pensada tant per a promocionar un espai cultural de la ciutat com per a fomentar la vinculació de veïnes i veïns, que ja sigui com a membres d’un col•lectiu o bé a títol individual, tenen l’oportunitat de fer-se-la seva, així com també de fer-se seu un equipament municipal que resta a la seva disposició per a la promoció de l’activitat artística”.

Tothom que hi vulgui participar cal que s’inscrigui abans del 24 de febrer, enviant les dades a cultura@aj-laseu.cat En aquest correu cal posar-hi les següents dades: si és un grup, posar-hi el nom del mateix, el nombre de persones que el formen, una adreça de correu electrònic i un telèfon de contacte; si es participa a nivell individual, posar-hi el nom i cognoms del participant, l’horari de disponibilitat, així com també una adreça de correu electrònic i un telèfon de contacte.

Entre tots els participants, que podran prendre-hi part tant a nivell individual com en grup, es realitzaran vàries obres de gran format que cobriran totes les parets d’aquesta sala d’art ubicada al centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell.

Una vegada acabada l’exposició d’aquestes obres, els participants que ho desitgin podran adquirir la seva part de l’obra o la d’altres que no la vulguin per preus simbòlics. La recaptació econòmica que se n’obtingui anirà destinada íntegrament a col·lectius necessitats de la nostra ciutat.

 

Activitat artística gratuïta i gratificant per a tothom

Aquesta experiència de pintura col·lectiva es presenta com un joc en el què hi guanyi tothom. Que tots els participants es puguin expressar i alhora se sentin gratificats a través de la pintura.

Com explica Climent Olm, impulsor de la iniciativa, amb l’elaboració d’aquest gran mural col·lectiu també es pretén reactivar valors com la cooperació, l’estimació i la creativitat entre tots els participants. Alhora, tot cultivant l’art, es convoca a promoure l’Humanisme i potenciar el creixement personal i col·lectiu.