Expedient informatiu a Endesa pels talls de llum

Foto: Guillem Campreciós

El Departament d’Empresa i Coneixement ha obert expedient informatiu a Endesa per les interrupcions del subministrament elèctric que han afectat diversos nuclis del Pirineu i del Prepirineu durant els dies 4, 5 i 6 de febrer. Endesa assegura que tècnics de la companyia estan treballant minuciosament sobre el terreny i que s’han mobilitzat 32 grups electrògens per tal de restablir el servei.

L’expedient té ara l’objectiu de recollir tota la informació necessària per aclarir com el temporal de neu ha provocat problemes en la xarxa elèctrica. L’estudi inclourà les causes i l’operació de restabliment del subministrament, per determinar les possibles responsabilitats que hi pugui haver per part de la companyia. Des d’Endesa ja s’ha manifestat la voluntat d’aportar i facilitar tota la informació i documentació que els sigui requerida des de la Generalitat.

Les interrupcions en el servei han afectat majoritàriament clients de l’Alt Urgell, però també de l’Alt Berguedà i la Cerdanya. El tipus d’avaries amb què s’han trobat els operaris després de la intensa nevada al Pirineu i Prepirineu són arbres i branques que han caigut sobre les línies, que es desconnecten per seguretat, o pals i cables malmesos, segons han explicat des de la companyia.

 

Generadors

Durant aquest dimarts al matí Endesa ha traslladat a diversos municipis de l’Alt Urgell un total de 8 generadors com a solució provisional mentre no es restableixin les avaries a les línies. Alhora, un cop ha disposat d’autorització, la companyia ha començat la supervisió de les línies mitjançant helicòpters per tal de detectar els punts i les causes dels talls de subministrament.

Des que van aparèixer els primers problemes en el subministrament elèctric, diumenge a la nit, els ajuntaments dels municipis afectats estan treballant intensament per resoldre la situació i es mantenen en contacte permanent amb la companyia i amb els serveis territorials del departament d’Indústria, així com també amb el Consell Comarcal, que és l’ens que coordina la informació de l’operatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada