Èxit rotund de l’Eurocrew Drift Show Andorra, disputat al Circuit Andorra – Pas de la Casa

Una imatge de l'Eurocrew Drift Show (FotoEsport)
Una imatge de l’Eurocrew Drift Show (FotoEsport)

Es van complir les previsions, els fanàtics del Drift Pro i els aficionats en general (més de 5.000 persones) van envair el Port d’Envalira per a gaudir en directe amb les evolucions dels millors pilots espanyols i francesos a la disputa de l’Eurocrew Drift Show Andorra, en un escenari immillorable per a la pràctica d’aquesta especialitat del motorsport, el Circuit Andorra Pas de la Casa.

Cal destacar, la gran acollida que va tenir, tant per part dels pilots com dels aficionats, el Rally Show, competició disputada per eliminació, un format a l’estil de la Cursa de Campions reservada a pilots invitats que es van animar a competir, amb el seu vehicle habitual, en un traçat particular de la pista andorrana.Les sèries de Drifting punt d’inici del Drift Show Andorra

Dissabte a les 13.00 hores, hora prevista per a l’inici de l’esdeveniment, els que no volien perdre’s detall van tenir el primer lliurament de derrapades i traçades impossibles. Començaven més de 7 hores que durant el cap de setmana centrarien l’atenció dels presents.

Aquestes sèries de Drift Pro només van tenir dos “break” per a donar pas a altres activitats a la mateixa pista del Circuit Andorra.Track Walk i concurs de vehicles exposats

El primer, després de gairebé tres hores d’evolucions de mànegues continuades a la pista, els vehicles dels participants van ser exposats a la part sud del traçat on tots els presents a les instal·lacions andorranes van tenir l’ocasió d’observar-los molt de prop.

A més, amb el suport d’un “speaker” de l’organització, els mateixos interessats en qüestions merament tècniques van poder resoldre els seus dubtes pel que fa a la posada a punt de les prestacions d’una mecànica tan particular com la dels vehicles del Drift.

Tampoc i va haver activitat competitiva a la pista en el moment que es va dur a terme l’entrega de premis als considerats com als tres millors, dels més de 100 inscrits, al concurs del Drift Show Andorra.

En el Motorsport Village es va poder observar de prop, tant l’Hospitality d’un equip de MotoGP on hi va haver diverses motos habituals al campionat del món de motociclisme com els vehicles de les 24 hores de Le Mans de l’equip Teo Martin Motorsport.Gran novetat del Drift Show Andorra. “Rally Show Exhibició de Campions”

Els responsables de pista de les instal·lacions andorranes van haver de variar, en temps record, el traçat de la pista perquè els participants del Rally Show poguessin competir en paral·lel, dos pilots alhora, i així anar superant tandes fins arribar a la gran final.

Recordar que la competició estava oberta a vehicles de diferents disciplines del motorsport. Inicialment els organitzadors van agrupar els participants amb mecàniques de prestacions similars. A mesura que es van anar superant les mànegues, els guanyadors eren els que configuraven les duples següents.

A la gran final van competir dos veterans del esport del motor, el català Santi Guitart pilotant un CM Demon Car (vehicle de muntanya) i l’andorrà Joan Vinyes, que per a l’ocasió va pilotar un vehicle històric (Seat Ibiza Kit Car). Va vèncer Guitart seguit de Vinyes i va completar el podi final el pilot d’Encamp, Edgar Montellà (SpeedCar).

L’espectacle que van proporcionar als aficionats va ser de molt nivell. Els participants van acabar molt satisfets amb l’experiència i amb el desig clar, alguns de poder repetir i d’altres de viure l’experiència per primera vegada en una propera ocasió.

Alex Bercianos (director del Circuit Andorra – Pas de la Casa) està satisfet pel desenllaç d’un esdeveniment de la magnitud del Drift Show Andorra: “No hi ha dubte que l’organització i la posada en marxa d’un esdeveniment d’aquestes característiques comporta un esforç extra per part de tot l´equip del Circuit Andorra. Però, també és cert que quan es posa en marxa i tot es desenvolupa segons allò previst la satisfacció és immensa. Mai abans no havíem tingut tants aficionats a les nostres instal·lacions (5.000 aficionats), és evident que hem pres nota de coses a millorar, però la seguretat de participants i espectadors, punt vital d’una competició d’aquestes característiques, ha estat en tot moment sota control”.

Capítol a part mereix la competició paral·lela organitzada per a pilots aliens al Drift i que a més van competir amb els seus vehicles habituals. Per a Bercianos i el seu equip va ser tot un encert: “No tots els que van competir van ser fàcils de convèncer perquè vinguessin a competir al Circuit Andorra, davant de tants aficionats i en una especialitat molt diferent de la que practiquen habitualment. Els que van acceptar van gaudir d’una gran experiència i que ells mateixos al final reconeixien que se’ls havia fet curta.

Així doncs, si teníem algun petit dubte quant a l’acceptació de la gran novetat del nostre Drift Show podem dir que es va resoldre de manera molt positiva de cara a properes edicions”.

El director de les instal·lacions del Por d’Envalira va voler posar èmfasi, una vegada mes, en: “La gran col·laboració que ha tingut per part de les entitats oficials en la preparació i posada en marxa de l’esdeveniment. Comú d’Encamp, Protecció Civil i Mobilitat, ens han ajudat quan hem reclamat la seva ajuda. No hi ha dubte que col·locar 5.000 persones amb els seus respectius vehicles a la zona no és una tasca fàcil”.

Un cop superat amb èxit l’Eurocrew Drift Show Andorra, l’activitat estiuenca al Circuit Andorra – Pas de la Casa continua (karting, motos…), mentre que als despatxos ja es comença amb la preparació dels esdeveniments per a quan l’asfalt desaparegui sota la neu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]