Èxit d’un simulacre per a localitzar amb un dron amb càmera tèrmica uns excursionistes perduts al Pirineu

El dron amb càmera tèrmica localitzant els excursionistes en un simulacre a la muntanya (RàdioSeu)
El dron amb càmera tèrmica localitzant els excursionistes en un simulacre a la muntanya (RàdioSeu)

L’empresa Aurobotics, especialitzada en el desenvolupament de solucions tecnològiques innovadores, ha dut a terme amb èxit el primer simulacre nocturn de localització amb un dron de càmera tèrmica d’un grup d’excursionistes perdut en una zona boscosa. L’activitat s’ha realitzat en col·laboració amb l’Associació Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus.

La prova s’ha desenvolupat en un indret de muntanya al Pirineu, amb un grup de persones desorientades. Aurobotics ha utilitzat un dron equipat amb una càmera tèrmica per a fer la recerca. En només 45 minuts el giny ha pogut inspeccionar una àrea de 500.000 metres quadrats de bosc amb una visibilitat molt limitada a causa de la foscor.

El dron ha utilitzat la càmera tèrmica per a detectar el calor corporal dels excursionistes perduts, cosa que ha permès la seva ràpida localització i el registre de les coordenades GPS, que en una emergència real serien trameses als equips de salvament. L’opció tecnològica ha permès reduir considerablement el temps de recerca i rescat en comparació amb els mètodes tradicionals.

El responsable d’Aurobotics, Marc Llovera, ha afirmat que “l’èxit en el simulacre de localització és un exemple del potencial de les solucions tecnològiques per a la millora de la seguretat en zones muntanyoses i en situacions d’emergència“. I ha afegit: “Continuem treballant per a desenvolupar-ne d’altres que siguin beneficioses en aquest i altres àmbits”.

TOTES LES NOTÍCIES