Èxit del ‘Tots som joves, tots som grans’

Tot un èxit la segona edició del « Tots som joves, tots som grans » : una experiència d’aprenentatge-servei entre alumnes de 4t d’ESO del Col·legi La Salle i avis de la Fundació Sant Hospital i la Llar Sant Josep.
Aquest passat divendres 11 de gener alumnes voluntaris de 4t d’ESO del Col·legi La Salle i avis de la Fundació Sant Hospital i de la Llar Sant Josep han compartit tot un seguit d’activitats dins el Projecte “Tots som joves, tots som grans”. Aquest projecte forma part del Pla Estratègic del Col·legi La Salle i és el segon any que es tira endavant amb un gran èxit de participació.
L’objectiu d’aquest Projecte d’ Aprenentatge-Servei és afavorir el compromís cívic i la millora de la qualitat de vida dels avis del nostre entorn, contribuir a que els nostres alumnes siguin socialment responsables i en un futur compromesos amb les causes solidàries, afavorir el desenvolupament cívic, ètic ,personal i social, etc. El Col·legi La Salle potencia, doncs, el treball en xarxa entre l’escola i les diverses entitats que col·laboren directa o indirectament en aquest projecte. Parlem, doncs, no només de la Llar Sant Josep i la Fundació Sant Hospital, sinó també de l’Ajuntament, el Pla Educatiu de l’Entorn, l’Oficina Jove, el Consorci d’Atenció a les Persones
Es faran tres sessions durant el curs i en aquest primer dia la Fundació Sant Hospital va preparar tot un seguit d’activitats manipulatives i de fisioteràpia amb l’objectiu que els alumnes de la Salle formessin part del grup de treball no com a observadors passius sinó com agents actius ajudant, proporcionant conversa, interacció, etc. La Llar Sant Josep, per altra banda, va organitzar dos tallers: un de punts de llibre i un altra de polseres.
Aquests dies previs a la primera trobada tant avis com alumnes es van poder conèixer a través d’un mural que van confeccionar i que van intercanviar fa uns dies.
Va ser, sense dubte, un dia molt especial i molt enriquidor tant per la gent gran participant al projecte com pels nostres alumnes voluntaris.
Text i foto: La Salle

TOTES LES NOTÍCIES