Èxit del taller-dinar “Fogons de Vida” a benefici de la campanya #CadaVIDAcompta

Més de cinquanta persones han participat en el 3r taller – dinar a benefici de la campanya #CadaVIDAcompta organitzat per l’Hotel Roc Blanc i la Despensa de l’Emelin. Els assistents han pogut participar primer d’un taller de receptes del llibre “Fogons de Salut” amb els seus autors, la dietista Marta pons i el cuiner Carles Flinch acompanyats per un pica-pica creat per l’Emelin Torm del blog La Despensa de Emelin. Després han passat a taula per degustar un menú que constava d’un primer, recepta del llibre “Fogons de Salut”, un segon plat recepta de l’Hotel Termes Montbrió i unes postres recepta de l’Hotel Roc Blanc.

També ha tingut lloc una rifa amb regals oferts pels nostres col·laboradors com cosmètica de Mima Cosmètics i de Farmactiv, lots delicatessen oferts per Idyllica, roba de bebès de NiuBorn i bijuteria de Coco de Mar i Pons & Bartumeu .

En total s’han recaptat 5.020 euros que es destinaran als programes d’Unicef Andorra. L’import íntegre del taller – dinar era el 100% donatiu per Unicef gràcies a la col·laboració dels proveïdors solidaris com Andorcarn, Impremta Envalira, Carbòniques Salvadó, Fruites Molina, Alimentària Grup, ASG, Torres i la Brasilera.

L’objectiu de la campanya #CadaVIDAcompta és reduir la mortalitat dels nadons. Encara avui dia, cada dia moren 7.000 recents nascuts per causes que es podrien evitar amb l’accés a centres de salut equipats amb electricitat, aigua i sabó, amb personal de salut format i suficient, amb medicines i productes que fan possible salvar les vides de les mares i els seus bebès i empoderant a les famílies, mares i adolescents per a que exigeixin i rebin tractaments de qualitat.

Un cop més, l’estreta col·laboració entre l’UNICEF i els seus col·laboradors ha donat els seus fruits que ajudaran a millorar la vida de milers d’infants.

Perquè #CadaVIDACompta? El cas de Sudan del Sud
Els conflictes i el subdesenvolupament que pateix el Sudan del Sud des de fa dècades, ha deixat als seus infants fora de l’escola, desnodrits i vulnerables a malalties, a abusos i a explotació. La perspectiva d’un futur millor després de la independència del país el 2011 va ser breu després de l’erupció d’una guerra civil el 2013.

Al Sudan del Sud, els nounats i les seves mares s’enfronten a enormes riscos. Les mares embarassades estan en perill de donar a llum sense ajuda mèdica ni en condicions insalubres. Els seus fills tenen més probabilitats de morir abans que arribin als seus cinc anys i experimentin estrès extrem, que poden dificultar el seu desenvolupament emocional i cognitiu a llarg termini.

Com a part del programa d’atenció a les famílies i a les dones embarassades, aquest 2018 UNICEF treballa per:

• Proporcionar a 20.000 dones embarassades l’accés a la cura especialitzada en el part. Des de gener de 2018, a través d’UNICEF i els seus socis, s’han atès prop de 4.000 parts per assistents especialitzats i més de 24.000 dones embarassades han estat assessorades i s’han fet el test del VIH.
• Identificar i tractar a més de 200.000 infants amb malnutrició aguda greu;
• Proporcionar serveis de nutrició preventiva a més d’un milió de mares i cuidadors de menors de cinc anys. Un 89% dels nadons tractats en OTP (programa de tractament de sensibilització) es recuperen completament.
• Donar accés a aigua potable a 800.000 persones .

TOTES LES NOTÍCIES