El Saló del Videojoc d’Andorra Telecom ha tancat portes aquest diumenge a la tarda complint les expectatives que s’havia marcat l’organització. Milers de persones, majoritàriament infants, adolescents i joves, han tingut ocasió de jugar i experimentar amb els principals jocs del mercat i les diferents plataformes. Les activitats paral·leles al Saló els han permès alhora descobrir les grans possibilitats professionals que permet un sector en creixement que cada cop reclama perfils més especialitzats.

Alhora de fer balanç, la responsable d’esdeveniments i d’RSC de la companyia, Inés Martí ha fet èmfasi en la vocació formativa i d’orientació professional d’aquest Saló, un plantejament que es pretén reforçar en vistes a l’any vinent que se celebrà el desè aniversari. “Es tracta d’una cita anual eminentment lúdica però hem d’aprofitar la capacitat de convocatòria que tenim entre els joves per explicar-los que poden convertir el seu hobby en professió com a desenvolupadors o dissenyadors de videojocs”.

Aquest plantejament, que s’ha materialitzat amb tallers, taules rodones i conferències, no hauria estat possible, tal i com ha remarcat Martí, sense la implicació directa de diverses institucions. Així la Universitat d’Andorra ha elaborat un complet programa d’accions formatives que s’han desenvolupat al llarg de tres dies, l’Ambaixada de França a Andorra ha portat tres punters estudis de videojocs perquè presentessin novetats o projectes en els que treballen al públic andorrà o el Museu Carmen Thyssen Andorra ha preparat un taller específic. La presència d’estudis de desenvolupament de jocs s’ha completat amb l’espanyol Chloroplast Games.

També ha remarcat l’oportunitat que representa conèixer de primera mà l’experiència de professionals reputats com Edgar Martín-Blas Méndez, director general i director creatiu de Virtual Voyagers, una empresa especialitzada en realitat virtual i realitat mixta.

Alhora el Saló, seguint la política de la darrera edició, tot i mantenir el Prat del Roure com a centre neuràlgic s’ha obert a d’altres espais com l’Illa Carlemany,la Universitat d’Andorra o el Museu World Champion.

Des de la perspectiva més d’oci, destaca l’èxit de les competicions d’e-sports, que cada cop gaudeixen de més acceptació i que han aplegat molt públic. Martí ha volgut també subratllar que el fet de disposar de prop d’un centenar de posicions de joc de plataformes de darrera generació ha garantit una bona experiència als usuaris, fins i tot en moments de màxima assistència. En total, els tornejos presencials i on-line han comptat amb 500 participants, sent els de més èxit els de Fifa 2018, League of legends i Call of Duty.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada