Èxit del Quart Festival de Folklore Ibèric

Prop de 150 dansaires es van aplegar el passat dissabte a la nit al Prat del Roure per presentar la quarta edició del Festival de Folklore Ibèric – Principat d’Andorra, una trobada de cultures organitzada per el Grup de Folklore de la Casa de Portugal amb motiu del seu 17è aniversari.

L’acte va comptar amb l’assistència de Jose Maria Costa, President del Municipi de Viana do Castelo i de Magda Sinfreu, Consellera de Medi Ambient i Gent Gran del Comú d’Escaldes-Engordany, entitat que va col·laborar amb la trobada que va aplegar prop de 900 assistents, i diferents personalitats i col·lectivitats.

L’acte es va iniciar amb la presentació del grup amfitrió amb els cants i danses del nord de Portugal. El folklore d’Andorra va estar representat per l’Esbart Santa Anna que ha proporcionat un moment de bellesa sobre l’escenari. Des de la Corunya i en representació del folklore Espanyol ha vingut l’Agrupación Folklòrica Aturuxo que ha rebut grans ovacions del nombrós public gallec present a la trobada.

La trobada es va cloure, en representació de la regió del Douro Litoral, amb el Rancho Folclórico de Baião que va encantar el public assistent que no es va perdre, en dues ocasions, l’oportunitat de pujar a l’escenari i ballar tots plegats el “Vira Geral”.

En acabar l’acte la satisfacció era unànime per part dels organitzadors i del public que va aguantar fins a la una de la matinada per veure la diversitat folklòrica de la trobada.

Després d’aquesta trobada el Grup de Folklore de la Casa de Portugal prepara ja la participació, el dia 25 de maig, a la Festa de la Diversitat Cultural organitzada per el Departament de Participació Ciutadana del Comú d’Andorra la Vella i el viatge a Viana do Castelo per participar al 1r Festival de Folklore de les Comunitats Portugueses, el dia 14 d’agost, on el nom d’Andorra estarà present juntament amb Canadà, Argentina, França i Luxemburg.”

Text i foto: Grup de Folklore de la Casa de Portugal