Èxit de vendes de l’estand andorrà a la Setmana del llibre en català

Estand d'Andorra la Setmana del llibre en català 2021
Estand d’Andorra la Setmana del llibre en català 2021. Foto: SFG.

Conclosa una nova participació més d’Andorra a la Setmana del llibre en català, l’Àrea de Lectura Pública i Biblioteques fa un balanç satisfactori i positiu de la participació en la 39a edició del certamen. L’estand número 7, compartit entre el Govern d’Andorra, l’Associació d’Editors d’Andorra i l’Associació Llibre del Pirineu, ha comptat amb una molt bona afluència de públic i s’han registrat millors dades de venda que l’any passat.

La paradeta andorrana oferia prop de 200 títols diferents i finalment s’han venut 208 llibres en total, una dada força superior a la que es va assolir l’any passat, quan l’edició de la fira es va veure marcada especialment per la pandèmia de la COVID-19.

 

Els títols més venuts han estat els següents:

Ficció

La pífia, de Greg Coonen, d’Anem Editors.

  • Gran és la negra nit, de Domènec Ferran, de Límits.

No ficció

  • Carlemany i Andorra, d’Oliver Vergés, d’Anem Editors.

  • 86 itineraris. Andorra, les millors ascensions i excursions, de Carles Gel, d’Editorial Andorra.

Infantil i juvenil

  • Perdut al bosc, d’Alícia Gómez, d’Editorial Andorra.

  • Fugiu de la lluna plena, d’Alberto Casamayor, d’Edicions Salòria.

Per altra banda, també cal destacar el ressò de l’última obra publicada per Iñaki Rubio: Morts, qui us ha mort? publicada per l’editorial Comanegra, i posada a la venda l’1 de setembre. Segons fonts de l’editorial, s’han venut uns 150 exemplars al seu estand durant La Setmana.

El Govern valora positivament la participació activa a una nova edició de la Setmana del llibre en català perquè permet donar visibilitat al sector del país. A més, tot i no haver pogut celebrar el dia dels Pirineus el 8 de setembre, l’acceptació de les activitats proposades per donar a conèixer tant la producció editorial d’Andorra i del Pirineu com els escriptors del país també es valora de manera molt positiva. El dia 12 de setembre al matí es van agrupar 3 presentacions de novetats d’Anem Editors i d’Editorial Límits, així com signatures dels autors. Les presentacions o altres activitats relacionades amb les novetats suposen sovint un augment de vendes.

La presència a la fira de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va permetre, també, donar visibilitat a l’estand d’Andorra i consolidar la relació que existeix entre el certamen i el Govern, existent des del 2012, primer any que Andorra hi va participar.

TOTES LES NOTÍCIES