Èxit de públic a l’estrena del musical ‘Grease’ de Sant Julià de Lòria

Èxit de públic a la representació del musical ‘Grease’ a Sant Julià de Lòria. Quan encara faltava mitja hora per a l’inici de l’espectacle, al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià ja s’hi esperava una bona cua de gent, impacient per veure el resultat de la segona edició del taller de teatre musical. Tal és així que després d’haver omplert les més de 400 butaques de la sala, l’organització ha decidit programar una segona funció, immediatament després de l’estrena, per tal que tota la gent que s’havia quedat a fora també pogués gaudir del musical.

Una trentena d’actors amateurs de diverses edats s’han posat a la pell del Danny Zuko, la Sandy Olsen i les seves colles, els ‘T-Birds’ i les ‘Pink Ladies’. Tot un repte, ja que a banda de la interpretació i el ball, la música i el cant eren en directe. Ara bé, Verònica Pérez, una de les directores coreogràfiques, ha fet una valoració molt positiva de l’espectacle i ha dit que el treball ha estat “molt gratificant”. Pérez ha explicat que amb molt poques sessions “hem pogut fer una adaptació amb cara i ulls” i ha destacat l’esforç i el treball de tot el grup. La coreògrafa també ha reconegut que, quan els veia assajar, li entraven ganes de pujar a l’escenari. “Veus que s’ho passen tan bé i que el treball ha estat tan ‘xulo’, que t’animen i et conviden a compartir-ho amb ells”, ha conclòs la professora, i no ha amagat que ja tenen idees sobre la taula pel proper musical.

Entre els actors i actrius que han pujat al damunt de l’escenari hi havia la Roser Vilabrú, de 72 anys, que ja va participar a la representació dels Pastorets i que ha gaudit molt de l’experiència. “A la meva edat, veure’m amb tanta joventut, m’he fet 10 anys més jove”, ha dit Vilabrú, que es queda amb el companyerisme i l’ambient que s’ha creat en els assajos. “Al pròxim també m’apunto”, ha assegurat en declaracions als mitjans l’actriu més veterana del grup.

La Clàudia Borràs, en el paper d’una de les ‘Pink Ladies’, ha explicat que va decidir apuntar-se amb uns quants amics més, després d’acabar les representacions dels Pastorets, ja que tenien ganes de començar una nova aventura. Borràs defineix l’experiència de “molt enriquidora”, especialment per les idees i vivències que han compartit entre tot el grup. En el seu cas, no havia fet mai cant abans i ha assegurat que “hem après moltíssim”. En una línia similar, Grau Bergara, el jove que s’ha posat en el paper de Danny Suko, ha definit l’experiència de “brutal”. En el seu cas, ha reconegut que no havia fet mai teatre ni cant abans d’aquesta obra.

Al final, malgrat els nervis previs a l’estrena, bon homenatge de l’Escola Líquid Dansa i l’Animal Escola de Teatre a ‘Grease’, un dels musicals més populars de la història i que enguany coincideix que es celebren els 40 anys de l’estrena de la pel·lícula.