Els responsables de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran han qualificat el balanç del Dia Internacional dels Museus (DIM) de “molt positiu pel que fa a la resposta del públic i a la varietat de les activitats organitzades”. La majoria de les iniciatives organitzades aquesta setmana, i especialment les dutes a terme la Nit dels Museus, celebrada dissabte i que ha estat un dels actes centrals de la jornada, han exhaurit les places, i fins i tot en alguns casos ha calgut repetir-la.

Carme Bergés, presidenta de la Xarxa, considera que la iniciativa “s’ha consolidat plenament com una eina per obrir els museus al territori, mostrant la riquesa de les nostres col·leccions i demostrant a la gent que la cultura en general i els museus en particular poden ser una opció interessant, amena i enriquidora”.

El Dia Internacional dels Museus s’ha desenvolupat enguany sota el lema “Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics” per posar èmfasi en les connexions que els museus estableixen amb la comunitat, el seu paisatge cultural o el seu entorn natural.

El plantejament incideix en el fet que les noves tecnologies permeten als museus arribar més enllà del seu públic habitual per mitjà d’una cosa tan senzilla com és un hashtag, i al mateix temps presentar les seves col·leccions d’una manera diferent i totalment innovadora, atraient així audiències noves. En aquest sentit, una de les activitats més singulars organitzades en aquesta edició ha estat el joc virtual “La Peça Misteriosa”, un enigma adreçat als usuaris de les xarxes socials dels museus que formen part de la xarxa.

Els onze museus que formen part de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran són l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu (Esterri d’Àneu), el Museu Comarcal de Cervera (Cervera), el Museu Comarcal de l’Urgell (Tàrrega), el Museu d’Isona i la Conca Dellà (Isona), el Museu d’Art Jaume Morera (Lleida), el Museu de la Noguera (Balaguer), el Museu de Lleida (Lleida), el Musèu dera Val d’Aran (Vielha), el Museu Diocesà d’Urgell (la Seu d’Urgell), el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona (Solsona) i el Museu de Guissona (Guissona).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada