La majoria de sales expressen satisfacció per com s’està desenvolupant el Dia Internacional dels Museus, i coincideixen en assenyalar l’èxit de participació que està tenint. En la majoria, de fet, reconeixen haver rebut més visites que en la diada de l’any passat, i sobretot per part de residents del país.

La jornada de portes obertes amb motiu del Dia Internacional dels Museus ‘ja té renom’, segons ha indicat la presidenta de l’International Council Of Museums d’Andorra, Marta Planas. És a dir, que és coneguda per la societat andorrana, en part gràcies a la difusió a les xarxes socials, que aprofita per gaudir de les activitats especials que aquests organitzen o per entrar en els museus del costat de casa. Planas ha exposat que quan s’organitzen activitats especials acostuma a haver-hi ple, i és el que ha passat tant al Centre d’Interpretació de l’Aigua i el Madriu (CIAM) aquest dissabte al matí, com a la Farga Rossell a la tarda, i tal com s’espera que passi a la nit a la Casa Museu d’Areny-Plandolit. A la Farga Rossell, de fet, han ampliat l’aforament previst per l’espectacle.

El públic és sobretot del país i té un perfil familiar. Això no vol dir que hi hagi turistes i visitants que aprofitin per conèixer els museus del país, però la majoria dels centres consultats han coincidit en assenyalar la major afluència de públic del país.

En el cas del Museu de les Dues Rodes de Canillo, des d’on la responsable, Sílvia Amorós, ha assenyalat que la majoria de visitants han estat ‘gent del país’ i ja sabien que aquest dissabte l’entrada era gratuïta.

A Casa Cristo, d’Encamp, hi ha anat més gent que en l’edició anterior, i en comparació a un dissabte qualsevol les visites s’han disparat –de la trentena s’ha passat al centenar. Segons Robert Lizarte, el responsable del museu, el 85% dels que s’han acostat a la casa eren del país.

Maria Victòria Calvo, del Museu del Perfum, també ha expressat sorpresa per la distribució dels visitants. ‘Han vingut molts francesos, catalans i sobretot andorrans, cosa que m’estranya moltíssim’, ha reconegut, doncs habitualment no és el perfil que visita aquesta galeria.

Al Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria també han arribat més visites de l’habitual, i malgrat tenir algun autobús de turistes, la majoria dels visitants també són del país. Aquí estan a l’espera de la visites nocturnes, igual que al Museu de l’Electricitat on el gruix dels interessats es preveu que arribi a la nit.

La meteorologia ha acompanyat en la diada, encara que soni estrany. Lizarte ha assegurat que els dies plujosos és quan més visitants reben els museus, una afirmació que ha secundat Planas, que ha assenyalat que amb la primavera la gent té ganes de sortir de casa, i les activitats ofertes pels museus permeten fer-ho malgrat les inclemències meteorològiques.

Alguns dels centres participants del Dia Internacional dels Museus allargarà la jornada de portes obertes fins aquest diumenge. És el cas, per exemple, del Museu de les Dues Rodes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada