Èxit de l’estrena de la cantata ‘Els Minairons de la Freita’

freitaMés d’un miler de persones van gaudir de l’estrena de la cantata ‘Els Minairons de la Freita’ que va tenir lloc ahir a la tarda a la pista polivalent de la zona esportiva de la Seu d’Urgell. L’espectacle musicosocial va aconseguir un gran èxit tant pel que fa a l’organització del mateix com per la resposta obtinguda pels espectadors que s’hi van donar cita i van omplir de cap a cap la sala. Cal ressaltar l’alt nivell artístic de l’espectacle, tant dels músics com dels propis cantants.

La cantata va comptar amb la participació d’uns 300 infants dels centres educatius de la Seu i l’Urgellet, juntament amb diversos músics, i el Cor de Noies de l’Escola Municipal de Música i la coral de l’Esplai de la Gent Gran,  i amb la cantant Anna Roig com a artista convidada.

En la cantata hi van participar els alumnes de 1r i 2n de primària de les escoles Albert Vives, La Salle, Pau Claris, La Valira, Castellciutat, Els Agols de Montferrer i Arnau Mir del Pla de Sant Tirs. Recordem que  la música i les lletres són de Pilar Planavila, i les danses, creació d’Ivan Caro. L’arranjament de la cantata per a instruments tradicionals ha estat obra del músic de renom Antoni Miralpeix, amb text d’Albert Galindo. La cantata també va comptar amb la participació dels músics Tito Peláez, Jordi Maria Macaya, Elies Porté, Arnau Obiols, Narcís Mellado, Ivan Caro i Pilar Planavila.

La direcció escènica va anar a càrrec de Genissa G. Carricondo, mentre que l’escenografia ha estat responsabilitat de Josepa Travé, amb la col·laboració dels usuaris del Taller Claror. L’organització dels voluntaris que van fer tasques d’acomodació dels públic assistent l’ha portat a terme Marisol Salvadó. En aquesta cantata també hi van participar el Grup de Diables de l’Alt Urgell.

Gravació d’un CD

Després de l’estrena de la cantata, s’enregistrarà un CD amb la història narrada i les cançons de tota la cantata. La gravació anirà a càrrec de músics professionals i l’artista convidada Anna Roig, juntament amb els nens i nenes protagonistes d’aquest concert, així com la coral de l’Esplai de la Gent Gran. La gravació tindrà lloc a les instal·lacions d’una de les escoles participants.