Èxit de les activitats nadalenques d'”El Món Màgic de les Muntanyes” a la Seu

Amb la concorreguda cavalcada de Reis d’aquest dissabte passat, la Seu d’Urgell ha posat el punt i final a la campanya El Món Màgic de les Muntanyes, que un any més ha omplert la ciutat d’activitats relacionades amb les festes de Nadal.

La regidora de Festes de l’Ajuntament urgellenc, Meritxell Planes, ha qualificat la cavalcada de “molt lluïda” i ho ha atribuït especialment a la implicació de les AMPA de les escoles Albert Vives, La Salle, Pau Claris i La Valira, a les quals ha agraït el caliu que han afegit a la rua. Planes també ha esmentat la incorporació d’una última carrossa de carbó conduïda pels Diables de l’Alt Urgell. En el muntatge de les carrosses hi han participat pares i fills, fet que “fomenta la participació en els actes de la ciutat”, ha detallat.

En total, més de 4.000 nens i nenes van poder donar personalment la carta als Reis a la Sala de Sant Domènec. L’acte va incorporar més novetats com ara les carrosses reials, creades per l’artista David Segura; un personatge que dinamitzava l’arribada de Ses Majestats; fanalets dels menairons, repartits durant el Cagatió, per la rebuda; i l’actuació de la xaranga Rolling Band a l’arribada dels Reis i al final de la rua.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, valora el fet que “totes aquestes activitats han fet que el Món Màgic de les Muntanyes fos potent, amb actes per tots els públics, totes amb molta participació”. Batalla ha agraït “tota la col·laboració per part d’associacions, entitats, empreses i treballadors de l’ajuntament que ho han fet possible”. Batalla ha esmentat especialment el Pessebre Romànic cedit per l’Ajuntament de Barcelona, que ha ocupat la plaça dels Oms, ja que “ha esdevingut un atractiu més per atraure tant els veïns com els visitants al centre de la ciutat”.

Les activitats infantils han centrat un any més bona part de la programació de Nadal. Va ser el cas de la visita dels Menairons a les escoles, el conta contes a les places, i els tallers de Menairons. L’Espai Ermengol també ha ofert tallers per als nens, concretament d’elaboració de botifarres i de formatges, que van ser un èxit amb totes les places cobertes.

Una de les novetats més comentades ha estat l’Arbre dels Desitjos. Amb la col·laboració de diferents establiments, els nens podien anar a dipositar el seu desig, que després s’exposava en un arbre situat al pati de la Biblioteca de Sant Agustí. Segons Meritxell Planes, la nova activitat, “ha estat dinàmica, ha propiciat la reflexió dels infants, i ha estat una decoració amb valor afegit per a la recepció dels Reis”.

D’altres actes infantils han estat l’espectacle de titelles El petit elefant; el cinema d’animació; les nadales al carrer, que han aplegat més de 100 cantaires; el Concert de Nadal a Sant Domènec; i els tradicionals Tió de la Freita i Parc de Nadal, que han superat les expectatives de participació.

El Tió va repartir prop de 1000 bosses, plenes de regals, gràcies a la col·laboració de diferents d’empreses i de la Diputació de Lleida.

El Parc de Nadal va rebre uns 1.500 assistents, recollint també novetats en alguns tallers, i la potenciació de les activitats familiars a través dels jocs gegants. En l’àmbit solidari, s’ha acollit el concert de Malagasy Gospel, i el Concert de Reis de la Coral Sígnum, ofert en benefici del projecte Aliments per a la Solidaritat, i on es van recollir 310€.

En l’àmbit de promoció econòmica, la plaça de Sant Josep de Calassanç ha acollit tres Mercats de Nadal, amb una alta participació: 31 parades el dia 8 de desembre; 36 el dia 15; i 18 el dia 22. El 40% de marxants eren comerciants de la Seu, que aprofitaven per treure els seus productes al carrer. També hi ha hagut artesans de poblacions com ara Organyà, Coll de Nargó, Alp i Pedra. El bon balanç de vendes va fer que s’afegís un dia més de mercat, ja que inicialment només se n’havien previst dues jornades.

Pel que fa a la Fira d’Art, que va tenir lloc a la sala La Cuina entre els dies 1 i 16 de desembre, hi van participar un total de 27 artistes de diferents disciplines, que van exposar i vendre les seves creacions en els àmbits de pintura, escultura, fotografia, ceràmica, il·lustració i gravats. La Fira d’Art va ser organitzada conjuntament per l’Ajuntament de la Seu i el col·lectiu l’Aparador.

A nivell de joventut, el Pub FM ha organitzat concerts de grups locals de la Seu els caps de setmana, en col·laboració amb el consistori.

I, en l’àmbit esportiu, la cursa de Sant Silvestre es va consolidar en la seva quarta edició amb 1.000 participants.

La cavalcada de Reis, ha estat el colofó final que posa encara més de manifest l’aposta ferma de l’Equip de Govern per la participació ciutadana. Aquest procés participatiu, iniciat ja l’anterior legislatura, ha facilitat que la població es vagi incorporant cada cop en més activitats de les organitzades per l’Ajuntament, fet que les fa més populars i més integradores.

(Foto: Ajuntament de la Seu)

TOTES LES NOTÍCIES