La Seu d’Urgell va tancar ahir al vespre la tercera edició del Festival del Joc del Pirineu amb un “gran èxit de públic” que ha comptat amb 2.743 participants de totes les edats.

Concretament, aquests prop de 3.000 participants han jugat a la gran ludoteca instal·lada a la sala Sant Domènec, a les partides exclusives celebrades a l’Espai Ermengol, als jocs de rol realitzats al centre cultural Les Monges o a les sessions adreçades als escolars. També cal sumar-hi els mestres i professors que han pres part en les formacions dedicades a l’ús dels jocs de rol a les aules durant tota la jornada de dissabte.

Una altra dada a destacar d’aquest esdeveniment dedicat al joc han estat els més de 1.000 préstecs de jocs que s’han realitzat a la gran ludoteca de la sala Sant Domènec durant dos dies. Això col·loca el Festival del Joc del Pirineu de la Seu d’Urgell dins les tres primeres fires de jocs més importants que se celebren a Catalunya, pel que fa al nombre de cessió de jocs.

També cal ressaltar la presència d’Eloi Pujadas en aquest festival, autor de jocs, que precisament aquest cap de setmana ha estat nomenat millor autor de jocs al Festival de Jocs de Màlaga. Els participants al certamen han pogut jugar amb ell amb diversos jocs.

Pel que fa al públic assistent al Festival del Joc del Pirineu, enguany a més a més de les famílies de la Seu i del territori també l’han visitat associacions de jocs de la demarcació de Lleida, així com públic assidu a les fires dedicades al joc vingut de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Concurs ‘aparadors enredats’

Respecte al concurs d’aparadors enredats, novetat d’aquesta tercera edició del certamen, ha obtingut una “valoració molt positiva” per part dels establiments participants.

Aquest concurs ha mogut nombroses famílies pels carrers de la Seu d’Urgell durant tot el cap de setmana cercant d’entre els 34 aparadors dels comerços participants l’objecte infiltrat.

Els guanyadors d’aquest concurs han estat: Francesc Colom, amb un lot de jocs, per gentilesa de la UBSU; Ester Roviralta, amb un lot de jocs, gentilesa de Pepe i Dalda Joguines; Genís Condomines, amb un lot de jocs, gentilesa de La Sonsònia; Laia Rosado, amb una banyera familiar al Balneari Banys de Sant Vicenç, gentilesa de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell; i Pep Altimir, amb un dinar familiar al Restaurant Arbeletxe, gentilesa de l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell.

Val a dir que els guanyadors que ahir no van poder recollir el seu premi en el moment del sorteig, poden recollir-lo a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat.

Novetats pel 2019

La pròxima edició del Festival del Joc del Pireu canviarà de dates de celebració respecte a les tres primeres edicions. Així, per l’any vinent en lloc de celebrar-se durant el mes de novembre ho farà el cap de setmana del 8, 9 i 10 de març de 2019.

Una altra novetat de l’edició del festival per l’any 2019 és la convocatòria de tres premis que es lliuraran en el transcurs del festival. Els guardons seran el Premi a l’Amic del Joc; el Premi al Millor Joc editat a Catalunya; i el Premi dedicat al Millor Joc editat en llengua catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada