El ministre de Cultura, Albert Esteve, ha fet un balanç molt positiu de la Setmana Cultural Russa a Andorra, que ha finalitzat aquest dijous. En aquest sentit, totes les localitats posades a disposició del públic s’han esgotat en tots els espectacles, de manera que l’afluència total durant aquesta setmana ha superat les 3.000 persones.

D’altra banda, l’assistència de persones de nacionalitat russa, tant residents com turistes, s’ha situat al voltant del 20%. Una altra dada significativa ha estat la referent al cicle de cinema rus, que ha estat seguit per una mitjana de 90 espectadors per pel·lícula, un xifra que Esteve ha qualificat com a molt positiva, ja que “demostra el gran interès que ha despertat a tots els nivells la Setmana Cultural Russa”.

Altra de les manifestacions culturals russes acollides amb un gran interès ha estat la mostra ‘Fragments’, la triple exposició organitzada al vestíbul del centre comercial Illa Carlemany i que mostrava treballs de patchwork, cartells cinematogràfics de pel·lícules soviètiques i dibuixos de l’artista Serguei Einsenstein.

La campanya ha comptat amb una àmplia promoció mediàtica. Concretament, s’han repartit 40.000 díptics, 1.500 dels quals entregats directament als turistes russos que han estat a Andorra durant aquesta setmana mitjançant els operadors turístics. A més, s’han utilitzat més de 20 suports publicitaris per a la promoció.