Èxit de la Segona Jornada d’Estudis de l’Alt Urgell

institut-estudis-comarcalsEl passat dissabte 9 de novembre es va celebrar la Segona Jornada d’Estudis de l’Alt Urgell a Castellbò en commemoració del cinc-cents aniversari de l’enderroc del castell de la vila, que va comptar amb una setantena d’assistents.

La Jornada va ser inaugurada pel president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, el director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, Julio Quílez, i el president de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, Lluís Obiols. Al llarg de la jornada es va comptar amb la presència del diputat al Parlament i alcalde de la Seu d’Urgell Albert Batalla, i dels alcaldes d’Organyà, Antoni Fiol, i de Cava, Joan Gispert.

Al llarg del dia es van exposar un conjunt de treballs de recerca sobre àmbits diversos relacionats amb l’Alt Urgell, com la meteorologia, l’arqueologia, la biologia, la història, el desenvolupament turístic o el patrimoni paleontològic. La ponència de cloenda, a càrrec del doctor Joaquim M. Puivert i Solà, vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura de la Universitat de Girona, va tractar sobre els projectes de reconstrucció del santuari de Sant Joan de l’Erm redactats a mitjans del segle XX per l’arquitecte Josep Danés.

L’acte, organitzat per l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, va comptar amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de Montferrer i Castellbò, l’Entitat Municipal Descentralitzada de Vila i Vall de Castellbò, l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.