rubik

La  primera competició nacional del club de rubik, una prova inscrita en el calendari internacional, s’ha celebrat aquest dissabte a l’FNAC. Un total de 70 participants han pres part en una competició coorganitzada per Andorra Telecom i Pyrénées.

Dario Roa, actual campió d’Espanya i top 10 del món, guanyador del torneig amb un millor temps de 7,81 segons.

El fet que es tracti d’una competició oficial suposa que els participants han passat a ser membres de la World Cube Assotiation. La pertanyença a l’organització mundial els permetrà enregistrar els seus temps i conèixer el posicionament en el rànquing nacional, europeu i mundial.

En el transcurs de la jornada s’han succeit les competicions en les diferents modalitats (des del tradicional 3x3x3, al de butxaca 2x2x2, el 4x4x4 o la piràmide, entre d’altres). Igualment s’ha inclòs en el programa disciplines tant espectaculars com el cub tradicional amb els ulls tancats o amb una sola mà.

Els resultats es poden consultar en l’enllaç: http://www.cubecomps.com

Els organitzadors han destacat el bon nivell dels competidors, ja que durant la jornada s’han batut diversos records nacionals, i que els objectius del torneig, donar a conèixer les diferents modalitats i passar una bona estona, s’han assolit ampliament.

El torneig ha comptat amb la participació de figures rellevants del món del trencaclosques, com la campiona d’Europa de cub de Rubik amb els ulls tancats, Berta Garcia.

Andorra Telecom inscriu aquesta col·laboració en les accions de suport a activitats formatives en ciència i la tecnologia i que ja té com a referències esdeveniments orientats als joves com la Micro First Lego League o la WRO de robòtica. Pel que fa a Pyrénées, l’organització d’aquest torneig forma part del projecte de la FNAC de dinamització amb activitats culturals i d’oci

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada