Èxit de la Mostra Gastronòmica d’Ordino

L’Andorra Congrés Centre d’Ordino (ACCO) ha acollit aquest diumenge la celebració de les 27a edició de la Mostra Gastronòmica d’Andorra. Amb les entrades exhaurides des del passat dimecres, el conseller de Turisme, Esports i Dinamització del comú d’Ordino, Jordi Serracanta, s’ha mostrat sorprès ja que “és la primera vegada que ens passa ja que sempre havia quedat alguna entrada per al diumenge” ha afirmat. A més, ha assegurat desconèixer el motiu pel qual les entrades s’han venut anticipadament tant ràpid enguany i ha acabat atribuint l’èxit a la “consolidació” de la mostra i al fet que “la gent ha acabat avançant-se per a no perdre’s aquesta edició”.

Amb un nombre total de 376 comensals, l’esdeveniment ha donat de menjar tant a públic resident com de fora de les fronteres andorranes. “Cada vegada va augmentant més el nombre de persones que venen de fora” ha dit Serracanta, ja que fixant-se en les dades ofertes pel servei de Turisme i pel comú de la parròquia, s’ha observat que moltes persones de fora del Principat truquen a les administracions per a “reservar” les seves entrades i “les venen a buscar durant els dies abans de l’edició de la mostra” ha finalitzat.

En relació a la inclusió d’aquesta mostra en algun paquet turístic per a estrangers, el conseller ha declarat que “és una de les coses que tenim presents” ja que és un àmbit en el que actualment el comú està treballant conjuntament amb la nova associació d’Hotelers i Comerciants Valls d’Ordino. Ha valorat positivament el fet de poder “créixer una mica més” amb la gent de fora i “és el que ens interessa”. A més, ha titllat d’important “donar a conèixer la cuina que tenim al Principat i al Pirineu en general”.

Aquesta edició de la mostra s’ha iniciat a les 13.30 hores hi ha comptat amb la participació d’una trenta d’establiments, acompanyats per la presentació de catorze menús amb diferents plats de degustació. Entre els assistents, també han acudit autoritats com el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, o el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot.