Exercici per a l’artrosi

Exercici per a l'artrosi
Exercici per a l’artrosi (Istock)

Cada cop hi ha més casos d’artrosis, molts d’ells, evitables. Fugir del sedentarisme, portar una dieta equilibrada i l’exercici, és la manera d’evitar aquesta patologia. Entre els exercicis més aconsellables estan el ioga, el ciclisme de sala i els estiraments.

Les postures del ioga aporten beneficis físics i mentals, ja que aquesta disciplina es caracteritza per un cos fort i una ment estable. Enforteix i tonifica el cos, aportant-li resistència i mantenint-lo flexible i ajudant a mantenir la columna alçada i la ment i el cos en equilibri.

D’altra banda i amb un major grau d’intensitat hi ha el ciclisme de sala, que proporciona un augment en la despesa calòrica i pal·lia els dolors i molèsties provocats per l’artrosi. Enforteix la musculatura de les cames reduint molts dolors característics de patologies articulars i augmenta la condició física de manera considerable. Gràcies al treball muscular, els ossos augmenten la seva duresa que, sumat a l’increment de massa muscular, fa que en conjunt es tracti d’una estructura més resistent.

Finalment, els exercicis d’estirament, constitueixen una activitat física de baixa intensitat, que ajuda a relaxar el cos, aconseguint una major sensació de benestar. Es recomana realitzar una rutina d’estirament diària, que vagi acompanyada d’un estil de vida més activa, com pot ser caminar.

Per Consejosfitness.com

TOTES LES NOTÍCIES