Excel·lents expectatives pel 41 Ral·li d’Andorra

La 41 edició del Ral·li d’Andorra marcarà un canvi de tendència d’aquesta tradicional prova puntuable per al campionat nacional andorrà en abandonar la velocitat i dedicar-se en exclusiva a la regularitat Sport per a turismes clàssics i GT, sempre mantenint tots els atractius d’un autèntic ral.li pel fet de celebrar-se en carretera tancada al llarg de dues jornades, amb una part del recorregut amb llum diürna i una altra de nit.

Aquest nou perfil de prova està tenint una gran acceptació entre els participants. Un bon elenc de pilots ja han presentat la seva inscrip­ció, tot i que queda un mes per a la seva celebració, prevista per al cap de setmana del 15 i 16 de setembre.

Entre els més matiners, pilots andorrans, espanyols i també fran­cesos, amb un parc de vehicles variat i de qualitat. L’excopilot Ñaki Bosch, per citar un exemple, competirà amb un BMW M3 al costat de Roger Bosch, el seu fill. Aquest és un dels tàndems pilot-copilot que podrà optar al Trofeu Memorial J. Montes, que premia la participació de membres d’una mateixa família; cal destacar que dels prop de 40 inscrits, 12 equips estan compostos per familiars, una xifra molt destacable. A la sortida hi haurà també un Alfa Romeo 2000 GT Veloce pilotat per un habitual de la regularitat catalana com és Rafael Fernández Cosín; o Sergi Giralt, que al costat de Magdala Prats competirà amb un VW Golf MkI. La prova comptarà amb la participació d’alguns dels Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA),els tàndems Estefania Troguet-Ingrid Rossell i Eric Cortés-Ian Ubach,tots dos al volant deVW Golf MkI amb els quals ja van fer un gran paper a les GSeries BPA de curses sobre gel, a més d’un llarg etcètera de noms.

Cent per cent d’asfalt i amb dues etapes ben diferenciades, el Ral.li d’Andorra 2012 estarà compost d’11+1 trams exclusius per a la regularitat: Ordino (13 km, es disputarà en tres ocasions entre els dos dies), La Rabassa (11,8 km, es farà dues vegades el dissabte), La Plana (5,60 km, amb dues passades el dissabte), Canillo (12,89 km, dues vegades entre les dues jornades), La Coma i Arcalís (tots dos de 7,2 kms i a realitzar-se una sola ocasió el diumenge) als quals s’hi sumen 13 quilòmetres realitzats com a última especial en el Grandvalira Circuit; això suposarà per als participants donar 15 voltes a aquesta pista emplaçada a 2.400 metres sobre el nivell del mar, confirmant una estructura de ral.li mai abans utilitzada, la qual cosa li atorga gran atractiu en tractar-se d’una combinació de ral.li+circuit on ser regular serà primordial. La pujada a Arcalís, juntament amb el format en si i la incorporació del circuit, es convertirà en una altra de les novetats d’aquesta edició.

El Ral·li d’Andorra donarà la sortida a la primera etapa el dissabte 15,a les 16:00 hores,des del podi instal·lat en el Museu Postal d’Ordino, centre neuràlgic de la cursa, amb arribada per al primer participant durant la matinada del diumenge a l’aparcament del Camp de la Tenada. La segona etapa partirà a les 8:00 hores, amb un final de ral.li a primera hora de la tarda del dia 16, po­sant el punt final la cerimònia de lliurament de premis, amb guardó per als guanyadors escratx i també per als vencedors en els cinc trofeus convocats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.