Marcel Besolí tornava al món de la competició normal, les proves de gel estan oblidades, i ho feia en un escenari de terra, 3r Ral·li de terra vila de Bellpuig i al volant d’un Mitsubishi Lancer Evo IX 4×4, preparat per PCR Sport. Sens dubte era la gran novetat, el pilot que forma part del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club mai havia competit al volant d’un vehicle d’aquestes característiques.

El debut es pot catalogar de molt positiu. Va competir, amb a Guillem Plana com a navegant, amb gran precisió i situant-se en la cinquena posició final de la prova.

Les cronometrades a superar en la segona prova de terra de l’any en les pistes lleidatanes van ser dues: A-9,52 km i B-9,00 km, tres vegades cadascuna. El traçat total dissenyat pel club esportiu WRC Management C.I., va ser de 114,27 km dels quals, 55,56 km estaven repartits per les 6 especials a disputar (2 diferents).

S’esperava pluja i fang en la prova de Bellpuig, la realitat va ser molt diferent. El cel, completament ennuvolat de vegades, va amenaçar pluja però en les pistes el que va predominar va ser la pols característica de la zona.

Com era de suposar, Besolí-Plana van començar el ral·li amb certa cautela. Tot era nou, fins i tot les especials, que alguns dels seus rivals coneixien per haver-se disputat en anteriors edicions.
Així doncs, el crono marcat en el primer pas per l’especial A, 7’30”2 va quedar clarament millorat en la tercera passada per la mateixa especial (7’09”6). La mateixa progressió van experimentar en l’especial B i això els va portar a progressar de manera gradual en la classificació.

Al final del ral·li, Marcel Besolí es mostrava molt satisfet del treball efectuat en les pistes lleidatanes: “Estic content sobretot per la progressió que hem realitzat a mesura que anàvem superant quilòmetres. Al final 5ª plaça en la general i primers de Grup N, sens dubte un excel·lent començament amb el Mitshu”.

El proper mes de juny, en concret el dia 11, Besolí tindrà una nova ocasió per seguir progressant al volant d’un vehicle de tracció total en la disputa del Ral·li d’Ager.

Text i foto: Fotoesport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada