Excavació al Pati Palau a la recerca d’una muralla del S.XIII

Fins al pròxim divendres, 14 de juny, es durà a terme al Pati Palau de la Seu d’Urgell una excavació arqueològica per determinar la possible existència d’una muralla del S.XIII al subsòl de la zona. La intervenció compta amb una subvenció del fons europeu FEDER.

L’arqueòloga Laia Creus, directora de la recerca, ha explicat el projecte aquest dijous durant la cloenda del cicle ‘Parlem d’història’. L’experta ha fet referència a la metodologia emprada, amb la creació de rases paral.leles al costat de l’absis de l’església de Sant Miquel i a la plaça. Creus considera important l’aportació que la investigació suposarà per al coneixement de l’evolució històrica de la ciutat.

De moment, ja s’ha fet alguna troballa, tot i que caldrà esperar que finalitzin els treballs per extreure’n conclusions i confirmar que les restes existeixen realment. Només un cop es doni per tancada la recerca es durà a terme la rehabilitació de la plaça, que està molt deteriorada.

Cloenda del cicle ‘Parlem d’història’

La visita guiada que ha clos el cicle ‘Parlem d’història’ l’han seguida aquest dimecres més d’una seixantena de persones, malgrat el mal temps. Els organitzadors valoren molt positivament les xerrades que s’han dut a terme aquest mes de maig sobre història. Les conferències han anat a càrrec d’Oliver Vergés, Carles Gascón i Carmen Xam-mar. A la visita guiada també hi va ser Lluís Obiols, de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, i la tècnica de l’Espai Ermengol, Urgell Escribà.