Evolució favorable de la família intoxicada per ingestió de tora, una de les plantes més tòxiques del Pirineu. Segons informa RTVA, el matrimoni continua en estat crític ingressat a l’UCI. Tot i així, la dona de 60 anys ha despertat i se li podria retirar la ventilació assistida al llarg del dia. Les dues dones més joves afectades es troben a planta en observació.

El matrimoni ingressat a l´UCI després d´haver consumit tora, una planta silvestre molt tòxica, continua en estat crític. Tot i això, clínicament l’evolució de tots dos és favorable.

Segons han explicat des de l´hospital, en el cas de la dona de 63 anys, es troba ja desperta i és possible que se li pugui treure el respirador al llarg del dia. L´evolució també és favorable en el cas de la filla i la seva parella, de 29 i 23 anys. Les dues joves es troben ingressades a planta encara en observació.

Els quatre afectats van ingressar dimecres a l´hospital després d´haver consumit una de les plantes més tòxiques del Pirineu, la tora. Tot i que van poder arribar al servei d’Urgències per ells mateixos, un cop a l´hospital la seva situació va empitjorar. Tres van haver de ser ingressats a la unitat de cures intensives per l´evolució negativa.

L´home va patir problemes cardíacs i la dona neurològics. L´estat del matrimoni va passar a ser crític i se´ls va haver d’intubar i aplicar ventilació assistida.

El verí de la tora no té un antídot específic. L´hospital ha enviat diverses mostres a un laboratori especialitzat per comprovar l´origen de la intoxicació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada