Evitar lesions mentre esquiem

esqui-muntanya

L’esquí és un esport que implica un gran desgast físic. I per això, el risc de lesió és molt elevat. Per evitar problemes és imprescindible fer un escalfament previ, enfocat en les extremitats inferiors per enfortir músculs, tendons i ossos. Quan es practica l’esquí es mouen gairebé totes les articulacions, però sobretot els genolls, turmells i colzes, així que és important que fem un escalfament previ d’aquestes zones específiques per reduir el risc de lesions.

També convé que fem exercicis d’estirament de cada zona del cos (cames, esquena, cap, maluc i canells), per millorar la flexibilitat dels músculs i per contribuir a millorar la circulació sanguínia.Fins i tot és molt recomanable fer alguns exercicis de respiració, ja que a l’estar a grans altituds ens costarà una mica respirar.

Per això, inspireu gran quantitat d’aire i intenteu mantenir-lo als pulmons durant el major temps possible. Quan comenceu a esquiar feu-ho primer per les pistes senzilles i aneu augmentant la intensitat de forma progressiva, així el vostre es podrà anar adaptant a la temperatura i a l’esforç físic.

Per Redacció / Tot Sant Cugat