Evitar accidents a la llar

Qualsevol llar pot resultar perillosa si no es tenen en compte certes mesures de seguretat.

• Accidents elèctrics: sovint sobrecarreguem endolls o tenim connectats electrodomèstics i aparells al corrent elèctric que no utilitzem. Per evitar problemes, desconnecteu els aparells que no utilitzeu i no deixeu endollat el carregador de mòbil quan no l’utilitzeu. També cal comprovar que els aparells com neveres, televisors, ordinadors, etc. comptin amb bona ventilació per evitar que es reescalfin massa.

• Intoxicacions: amb la idea d’aconseguir millors resultats, a vegades barregem productes de neteja, però això és molt perillós. Si teniu nens i mascotes no deixeu els productes químics de neteja al seu abast. I si feu servir pintures en aerosol o algun producte químic, ventileu bé l’estança.

• Caigudes: el bany i les escales són els llocs on més caigudes es pateixen. Per fer més segures les escales col·loqueu una cinta antilliscament a la vora de cada graó i, en el cas que tingueu nens, una tanca per evitar que hi accedeixin sols. A la dutxa o banyera podeu col·locar una catifa antilliscant i una barana on agafar-se per entrar i sortir.

• Altres accidents: convé no deixar mai sense vigilància el que estigueu cuinant al foc o al forn, i tancar la clau del gas abans d’anar a dormir.

Per Redacció / AMIC-Tot Sant Cugat 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada