Eva Lleonart: ‘Potser la nostra vida és un miratge’

eva lleonart

L’escriptora, formadora i coach literària i personal Eva Lleonart ha publicat ‘Miratge’ (Voliana Edicions, 2014). La novel·la gira a l’entorn d’en Marcel, un noi de classe benestant catalana que veu com la seva vida experimenta un tomb a partir d’un viatge de negocis a Calcuta.

Com va sorgir la necessitat d’escriure ‘Miratge’?
Miratge sorgeix de la necessitat d’explicar la transformació d’una persona en valorar aspectes que abans ni tan sols veia. En canviar de perspectiva, la vida ofereix altres possibilitats i reptes. Depèn d’un mateix intentar assolir-los o mantenir-se al mateix lloc, com experimenten els diferents protagonistes de la novel·la.

Què simbolitza el tomb que capgira la vida del protagonista?
El tomb d’en Marcel, el protagonista, simbolitza saber girar el cap i tenir una altra visió enlloc de picar contra la paret, de front, una vegada i una altra. I si, just al costat d’on tu estàs picant hi hagués una porta oberta? La vida és un “miratge”, tot depèn del teu punt de vista

Quin paper hi juguen constel·lacions i mitologia?
Les constel·lacions que els personatges veuen són les mateixes que les que veien els seus avantpassats. Les històries mitològiques tracten els mateixos temes que ens importen avui dia: amor, venjança, ira, comprensió… A la novel·la la història real s’enllaça amb la mitològica per oferir-nos una altra visió a través de la mirada dels Déus de l’Olimp.

Com tanques el cercle?
Al voltant del concepte de miratge. Potser la llum que ens arriba clarament pertany a una estrella que ja es va extingir, potser on veiem foscor a la nit hi ha una estrella nova la llum de la qual encara no ens ha arribat, potser creiem que el nostre matrimoni funciona bé i no veiem aspectes importants, potser creiem que hem de treballar per diners i se’ns escapa una altra possibilitat més enriquidora. Potser la nostra vida és un miratge.

Com a coach literària i personal, què potencies principalment?
El coaching que practico està basat en la Programació Neurolingüistica (PNL). Per tal d’aconseguir els objectius personals o literaris hi ha tres conceptes essencials. En primer lloc assegurar-te que l’objectiu que desitges és realment el que vols, sinó no l’aconseguiràs. Després ser conscient que si no el pots aconseguir és perquè hi pot haver un bloqueig. En tercer lloc tractar aquest bloqueig i, en superar-lo, traçar un camí que et dugui al teu objectiu.

Què s’aconsegueix amb aquest mètode?
Mitjançant la Programació Neurolingüística es determina com pensa una persona. Els pensaments comporten una emoció i aquesta a actuar d’una determinada manera. Cal canviar els pensaments per obtenir una resposta diferent, trobar unes altres possibilitats que et duguin a camins nous. La manera de parlar indica la manera de pensar. Canvia el teu llenguatge i canviaran els teus pensaments.

Per tant, creus que és molt important tot el que diem i pensem?
És el que diem i pensem el que conforma la nostra realitat. Si el nostre fruit és una poma no la convertirem en taronja per més que la pintem. Necessitem noves llavors de taronger que ens donin un tronc nou i, finalment, un fruit diferent: la taronja. Les llavors serien els pensaments i el tronc les emocions. Que una persona no pugui escriure és un fruit, cal anar a la creença que ho ha originat i crear-ne una que tingui com a resultat l’escriptura desitjada. Igualment passa amb el coaching personal.

Quins són els teus projectes més immediats?
A més d’impartir tallers i exercir de coach literària i personal, vull iniciar tallers de coaching grupal. La força que aporta el grup és un enriquiment molt positiu per a tots els participants.

TOTES LES NOTÍCIES