Els sindicats de funcionaris han donat a conèixer aquest dimecres els tres representants que han nomenat per formar part de la Comissió Consultiva de la Funció Pública que s’ha de convocar arrel de la sentència del Tribunal Constitucional. Els membres designats han estat Eva Choy, del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), Enric Manel Garcia de l’Associació de Personal Adscrit a l’Administració General (APAAG), i Joan Torra, del Sindicat de Bombers (ABA). Torra ha explicat a l’ANA que els tres membres, independentment del col·lectiu al que pertanyin, representaran tots els sindicats de funcionaris, incloent l’Associació del Personal Adscrit a l’Administració de Justícia (APAAJ) i la Unió Sindical d’Andorra (USdA), que inicialment no havien estat incloses en la comissió consultiva. Torra també ha assegurat que l’elecció dels tres membres s’ha fet amb el consens de tots els sindicats.

Joan Torra ha explicat que els tres membres designats representaran un total de quinze sindicats, ja que l’Associació del Personal Adscrit a l’Administració de Justícia (APAAJ), tot i que tingui la seva pròpia comissió consultiva, vol formar part de la que es reunirà properament perquè consideren que també els afecta la llei de retallades. També s’ha inclòs la Unió Sindical d’Andorra perquè entre els seus afiliats també compta amb treballadors de la funció pública.

Un cop nomenats els tres membres que representen els sindicats, ara els funcionaris estan a l’espera que el Govern designi la resta de persones per tal de poder convocar la comissió consultiva, amb l’objectiu d’analitzar la Llei de contenció de la despesa de personal, tal com va instar el Tribunal Constitucional en la sentència en la que considerava que l’elaboració d’aquesta llei havia vulnerat el dret a la llibertat sindical.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada