Europa contra Amazon

Amazon
Caixa d’Amazon (arxiu)

Cal reconèixer l’obstinació de la Comissió Europea per sancionar a les grans empreses tecnològiques. Al mateix temps cal assenyalar que la seva efectivitat en el que a sentències es refereix és més aviat baixa. Google, Apple o Facebook han estat acusades de competència deslleial, però a la fi han sortit de rosetes.

Ara és Amazon qui s’asseurà en el banc dels acusats. Així ho ha confirmat la comissaria de Competència Europea, Margrethe Vestager en considerar que l’empresa de Jeff Bezos va abusar de la seva posició dominant en el mercat online d’Alemanya i França per a imposar les seves regles del joc.

La recerca es va iniciar el juliol de 2019 i tot feia preveure el desenllaç. Amazon ha estat acusada de competència deslleial en potenciar els seus propis articles dins del seu marketplace. El gegant és al mateix temps venedor i botiga online i la seva activitat il·lícita consistiria a posicionar els seus propis articles per davant dels de la competència.

De moment el cas està en fase preliminar per la qual cosa la Comissió ha d’informar l’empresa dels càrrecs dels quals se l’acusa. És per això que trigarem en veure si el litigi comença.

Amb tot, aquesta història és una sort de déjà-vu en què a enfrontaments entre Brussel·les i els gegants tecnològics es refereix. Tot fa suposar que la posició de poder d’Amazon acabarà per imposar-se

Per Tecnonews

TOTES LES NOTÍCIES