saboyaEl ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha valorat aquest dimecres l’informe emès per l’Oficina de narcòtics internacional i assumptes de compliment legal dels Estats Units sobre blanqueig de capitals i crims financers. Saboya ha destacat que el Principat apareix en la llista de països de control i no dels que presenten motius de preocupació i ha assenyalat que l’oficina depenent del Departament d’Estat dels EUA valora els avenços fets contra el blanqueig de diners. No obstant, també insta a Andorra a continuar examinant el secret bancari per evitar que s’utilitzi en favor de l’activitat criminal. 

Andorra, entre altres països, és examinada en l’informe periòdic de l’Oficina de narcòtics internacional i assumptes de compliment legal dels EUA emès el mes de juny. S’observa la criminalització del blanqueig de diners, les normes de coneixement dels clients, els requeriments d’informació i els mecanismes d’intercanvi de dades fiscals, entre altres.

En els comentaris, com ha informat el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, s’apunta que el Principat ha avançat en els seus esforços contra el blanqueig de capitals, a través de l’actualització de la legislació domèstica i amb acords internacionals. De fet, l’informe menciona la vintena d’acords bilaterals per a l’intercanvi d’informació fiscal a demanda i els convenis per evitar la doble imposició signats amb Espanya, França i Luxemburg.

Tot i aquest progrés, manifesta l’Oficina, el Govern “hauria de continuar examinant les lleis de secret bancari de forma acurada per assegurar que les proteccions de privacitat no són explotades a favor de l’activitat criminal”. També s’anima a Andorra a signar la convenció de les Nacions Unides contra la corrupció i a considerar l’adopció d’un sistema ampli d’informació sobre transaccions financeres.

Saboya ha recordat, com també recull l’informe, el treball fet en aquest àmbit complint amb els requisits del Moneyval i del Consell d’Europa, però ha indicat que veuran si es pot integrar l’adopció del conveni de Nacions Unides a la planificació d’Exteriors. 

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada