El pla d’estudis de batxèlor en infermeria de la Universitat d’Andorra s’adequa a les directives europees en relació a les hores de pràctica clínica. El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta del titular d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, el Decret de modificació. També s’optimitza el compliment de les premisses relatives als continguts, les capacitats i les competències, que ja s’havien incorporat en el pla d’estudis de l’any 2011.

El Decret, que dona caràcter estatal al pla d’estudis presentat, estipula, que el Pla d’estudis tingui un programa de formació de 180 crèdits europeus, l’assoliment del qual s’acreditarà amb el títol de bàtxelor en infermeria. La unitat de mesura de cadascuna de les assignatures és el crèdit europeu, d’acord amb el que estableix el Decret relatiu al sistema de crèdits europeus i de qualificacions dels graus de bàtxelor i màster de l’ensenyament superior vigent. El programa de formació s’impartirà en modalitat presencial així com les estades formatives clíniques. Tres dels períodes d’estades formatives s’han de realitzar fora d’Andorra.

El bàtxelor en infermeria té com a finalitat formar un professional amb un perfil generalista capaç de proveir unes cures de qualitat directes i indirectes a individus, famílies, grups, comunitats i poblacions. Aquestes cures s’orienten a promoure, mantenir i recuperar la salut, prevenir conductes i hàbits de vida no saludables i tenir cura de les persones malaltes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada