Un equip d’estudiants de l’institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell participaran aquest cap de setmana (16 i 17 de març) a Tarragona en la competició FIRST LEGO LEAGUE (FLL), en la seva fase estatal, on hi competiran un total de 33 equips. Aquests alumnes urgellencs estan dirigits pel professor Manel Cortina i hi participen sota el nom ‘Brudieu’.

L’equip ‘Brudieu’ prendrà part en el desafiament anomenat SENIOR SOLUTIONS, on els diferents equips que participin en aquest certamen hauran d’haver construït un robot i realitzat un projecte científic per trobar solucions a problemes de la gent gran, amb l’objectiu de millorar així el seu entorn i la qualitat de vida d’aquestes persones, amb reptes com desplaçar-se, estar connectats amb l’entorn o mantenir-se en forma.

Cal remarcar que la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha col•laborat econòmicament per tal que aquest equip d’estudiants puguin fer front a les despeses que comporta poder participar en aquest gran esdeveniment científic a nivell educatiu. Al respecte, la regidora de Joventut, Meritxell Planes, ha manifestat que “apostem per las innovació i la creació de nous projectes realitzats per joves, ja que creiem fermament en que cal donar suport les propostes dels joves talents”. Planes ha desitjat que l’equip ‘Brudieu’ tingui sort en el seu projecte i pugui arribar a la final europea d’aquest certamen.

El Joan Brudieu a la FLL

L’institut Joan Brudieu de la Seu ja va participar l’any passat en aquest concurs per es va celebrar per primera vegada a la Universitat de Lleida a través d’un equip format per un classes de tecnologia de quart d’ESO. Aprofitant aquesta experiència, així com el material (robot i taula de competició), aquest centre educatiu va decidir introduir el repte a una matèria optativa de tercer curs d’ESO amb l’objectiu de donar-li al projecte una major perspectiva de futur.

En l’edició d’aquest any, aquest equip d’estudiants ha obtingut un segon premi, fet que els hi ha donat opció a concursar en el torneig estatal de la FIRST LEGO LEAGUE que se celebrarà aquest cap de setmana a Tarragona.

 

FISRT LEGO LEAGUE

La FISRT LEGO és un programa internacional en el què hi participen 200.000 joves de més de 60 països, i que a l’estat espanyol l’organitza la Fundació Scientia.

El seu objectiu és promoure l’interès per la ciència i la tecnologia entre els joves, presentar la seva cara més amable i divertida i fomentar els valors del treball en equip i l’emprenedoria.

Aquesta competició està considerada com l’esdeveniment de robòtica educativa més gran d’Europa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada