Estudi i decàleg sobre l’accés dels nens als telèfons mòbils

Visualeo és la primera i única aplicació a Espanya que permet a les empreses verificar a distància l’estat d’un producte o propietat amb la garantia que la informació recollida és veraç i real. Gràcies a la tecnologia blockchain, la startup ofereix als seus clients documents amb validesa legal en els quals es recull informació sobre els productes a distància que aquests sol·liciten, la qual cosa permet a les empreses estalviar-se temps i diners.

Visualeo neix el gener de 2017 amb l’objectiu de crear una xarxa de verificadors en tota Espanya que inspeccionin productes i propietats a distància. Per a això, la companyia ha desenvolupat una aplicació i una plataforma de cloud computing que permet als clients sol·licitar verificacions visuals en temps real, a través de fotografies i vídeos, i obtenir un informe de l’estat del producte amb una ‘evidència digital immutable’.

Pedro Martín, fundador i actual CEO de la companyia, explica que “l’ús de tecnologia blockchain converteix als verificadors en testimonis oculars. De tal manera que, els clients, sempre tenen la certesa que les fotos o vídeos han estat presos en el lloc i hora assenyalats”. A part d’això, Visualeo, també disposa d’una modalitat de ‘autoverificación’, que permet que qualsevol particular o professional realitzi un informe ‘certificat’ similar al dels verificadors.

La startup soluciona així, tant per a empreses com per a particulars, el problema d’inspeccionar sobre el terreny productes o propietats que es troben lluny. Un desplaçament que, generalment, suposa una gran pèrdua de temps i diners per a les companyies, ja que gestions com la realització de fotos, vídeos i altres tasques personalitzades per testimonis oculars, comporten grans despeses de personal i altres costos empresarials.

Un notari digital

L’aposta de Visualeo per incloure la tecnologia blockchain converteix a l’aplicació en un ‘notari digital’. Així, el fet que cap usuari pugui modificar la cadena de blocs fa que la informació recollida pels verificadors es consideri verídica. “Blockchain actua en Visualeo com una base de dades descentralitzada protegida criptogràficament i que no pot ser alterada”, detalla Martín.

Actualment, Visualeo és utilitzada per empreses del sector immobiliari per a revisar l’estat de propietats per tota Espanya, companyies d’assegurances i d’automoció, negocis d’exportació, empreses de serveis legals i taxadores d’art i antiguitats. Encara que, des de Visualeo assenyalen que l’aplicació té múltiples utilitats, ja que la necessitat de verificació es pot donar en qualsevol sector.