Estructures de totxo

El totxo vist (presentable pels quatre costats) i el totxo de cara vista (amb només un o dos costats presentables) resulten bastant decoratius tant per a l’interior com per a l’exterior d’un habitatge. 

La varietat de la gamma de tons entre els quals es pot escollir i el seu aspecte irregular són ja suficientment decoratius. A més, el totxo es pot alternar amb altres materials.

Els elements més recurrents són els arcs i les columnes. 

L’arcada és la construcció més complicada, però també la més enriquidora, ja que es poden relacionar àrees que d’altra manera quedarien separades, o dividir visualment un espai massa ample.

A les sales es pot construir un seient sota la finestra, que pot consistir només a col·locar uns coixins sobre l’estructura de totxo, i fins i tot es pot allargar i derivar en una espècie de barra o aparador, complementat amb prestatges des del terra, que recorri tota la paret i no només l’espai de la finestra.

Pel que fa a les finestres, si es vol prescindir de les cortines que van de paret a paret, es pot optar per envoltar-les amb material d’obra. 

Partint de la creació d’un ampit, que a més us donarà la mida que haurà de tenir el conjunt, es poden anar posant una sèrie de prestatges. 

Aquesta mateixa construcció es pot repetir als espais que hi ha sota les escales o en els entrants d’algunes parets.

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.