L’única demanda d’Andorra que a hores d´ara té el Tribunal de Drets Humans admesa a tràmit podria no necessitar un judici oral. El Tribunal d´Estrasburg ha fet públic aquesta setmana el seu informe anual, on consten els tres casos relacionats amb Andorra que s’han examinat.

Actualment el Tribunal dels Drets Humans té una única demanda d’Andorra admesa a tràmit. Es tracta del cas d’un advocat panameny condemnat al Principat per blanqueig de diners i que considera que se li ha vulnerat el dret al recurs d´una decisió judicial.

L’home demana a l’Estat un milió d´euros: 500.000 que li van ser comissats i 500.000 més en concepte de danys morals. A hores d’ara s´està a l´espera de la data de judici oral, per bé que existeix la possibilitat que es dicti sentència directament i per tant aquest pas ja sigui innecessari, segons ha informat l’advocat.

El Tribunal d´Estrasburg també ha resolt i comunicat dos casos més durant el 2016. L´un és el relacionat amb el ginecòleg Gerard Gouarré i l´altre té a veure amb unes escoltes telefòniques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada