Estònia

estoniaSuperfície

45.226 km2.

 Població

1.300.000 habitants.

Idioma

L’idioma oficial és l’estonià amb varietats dialectals al nord i al sud. El rus és un idioma que la gent sol conèixer.

 Capital

La capital és Tallinn.

 Clima

El clima és fresc a l’estiu, amb mitjanes de 16 graus. Els hiverns, especialment de novembre al febrer, són molt rigorosos, amb temperatures extremes sota zero.

Gastronomia

La rigorositat climàtica influeix clarament en la gastronomia d’Estònia. La carn de porc, la patata, la llet i els derivats. Sopes contundents i cremes són típiques d’aquesta zona. La cervesa és la beguda nacional.

Compres

Les compres típiques d’Estònia són productes tèxtils. També objectes de fusta, de cuir i de vidre.

En general, objectes d’artesania amb materials nobles.

Estat de l’Europa Septentrional, situat entre el territori comprès entre els Golfs de Finlàndia i de Riga, Estònia limita a l’est amb Rússia, al sud amb Letònia i a l’oest i el nord amb la mar Bàltica.

Tallinn és la capital d’Estònia. Es tracta d’una elegant ciutat que conserva la seva herència medieval. Especialment, podem destacar el casc antic, on hi ha la plaça de l’Ajuntament presidida per un espectacular edifici d’estil gòtic, que data del segle XIV.

A Tallinn trobem un gran nombre d’esglésies, totes d’una gran riquesa i grandiositat. En podem edestacar la de Sant Olaf, la de Sant Nicolau i la de Santa Maria. El carrer Pikk és un dels més animats de la ciutat, on trobem elegants mansions. Al barri de meerovahe hi ha un dels mercats més prestigiosos d’Estònia. A Tallinn hi ha una gran quantitat de zones verdes, d’entre les quals podem destacar el Park de Kadriorgnes, on es troba el palau barroc que es va construir per a Pere el Gran.

Narva és una ciutat moderna propera a la veïna Rússia. Del seu passat esplendorós encara es conserva la Ciutadella (XIII) i l’Ajuntament (XVII). A prop d’aquí hi ha els esculls de Saka i el monestir de Pêhtiba, una construcció singular que acull en el seu interior l’església de Rodohnzh i la catedral de l’Assumpció, una de les més grans del país.

Un dels centres turístics més importants del sud del país es troba al voltant del llac Peipsi i la principal ciutat d’aquesta zona és Tartu, que compta amb la universitat més antiga del Bàltic. Destaca d’aquesta ciutat el pintoresc Ajuntament, pintat en un atrevit color rosa. És recomanable un recorregut pels ponts de la ciutats, des del neoclàssic Pont de l’Àngel, passant pel tenebrós Pont del Diable i pel mésemblemàtic, el de Pedra.

Otepää és el centre turístic més important d’Estònia, amb unes excel•lents instal•lacions per a la pràctica d’esports d’hivern.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES